lørdag, januar 08, 2011

Trådfesting på årets første prosjekter

Da er årets to første par sokker ferdig, og trådene omsider festet. Passet jo nesten å bli snødd inne her idag, sånn sett.

St Brigids Carnamoyle Stockings (Ravelry-link) er også årets første par ut i samstrikken (godt å få et skikkelig norsk ord på KAL) YOSS 2011 som jeg har hengt meg på i nettsamfunnet Ravelry.

Sokkene er strikket i deilig Cascade 220 Superwash fra Strikk Innom, på pinnenr 4mm - så det har vært et ganske raskt arbeid selv om det skal flettes og perlestrikkes litt innimellom. Til et par har jeg brukt ca 120g garn - og da er de ganske lange i skaftet, så vil du holde deg innenfor et 100g nøste er det bare å strikke skaftet litt kortere (jeg strikket 6 repetisjoner).

Det som er gøy med samstrikk er jo at man får masse innspill og ideer fra de andre som strikker det samme som deg. Så da jeg var ferdig med første sokken, oppdaget jeg flere detaljer i mønsteret som jeg hadde oversett fordi jeg bare har skumlest oppskriften. Men da er det fint å lese litt i diskusjonstrådene om hvordan de forskjellige strikkerne har løst utfordringer i mønsteret. Så jeg tror dette skal bli et lærrerikt og hyggelig strikkeår med YOSS 2011.

Men denne uken har jeg jo vært ute med bussen igjen og strikket et par vanlige ribbesokker i Online Supersocke 6-fach. Garnet er jo til å bli i godt humør av i seg selv, med sine friske blå-lilla-grønne variasjoner. Sokkene er strikket på pinnenr 3mm og det gikk med ca 110g (så jeg har enda 40g igjen av det digre nøstet).

Fredag var det nesten litt krise her for jeg var strikketom på bussen! Det var nesten så jeg fikk litt abstinenser av å ikke ha noe å strikke eller hekle på.
Var fint å få lest avisen altså, men i går kveld garderte jeg meg skikkelig og la opp et par strikkeprosjekter som egner seg for buss-strikk, bare sånn for at jeg ikke skulle gå strikke-tom igjen....

4 kommentarer:

 1. Best og være forberedt. Ingen spøk og gå strikketom:) Nydelige sokker du har laget.

  SvarSlett
 2. De røde sokkene var knall fine!!! Sånne vil jeg og lære å strikke, men har nok en lang vei å gå før jeg blir så avansert. Hvor mange masker legger du opp med online garn til damesokker?

  SvarSlett
 3. Så fina strumpor du stickat!
  Tack för kommentaren på min blogg. Första gången jag är här och titta i din blogg, kul när man hittar en ny fin blogg.

  SvarSlett
 4. God dag,
  Jeg heter Jolanta :) Jeg har nettbutikk for garn og selger garn til en god pris ! http://garnparadise.yarnshopping.com/
  Kanskje du er interessert i? :)
  Ha en fin dag !
  Jolanta

  SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails