fredag, september 10, 2010

Knit, Purl, Save the World!!

Boken Knit, Purl, Save the World av Vickie Howell & Andrenne Armstrong kan varmt anbefales om du ønsker tips for å være/bli en "bevisst" strikker - eller sustainable som de omtaler det i boken sin.

De to damene har laget en fantastisk iderik og flott bok om hvordan man kan gjøre enkle valg for å bli mer hensynsfull med miljøet - satt i sammenheng med strikking og hekling.

Det å strikke har jeg kanskje sette på som litt miljøvenlig i seg selv (det er gudsjelov damene også enige i). Men jammen har jeg mye å lære også!

Boken er full av enkle og brukervennlige oppskrifter på plagg og ting til huset. I tillegg til hver oppskrift er det også skrevet noen tips om hva som gjør akkurat denne oppskriften og garnvalget så miljøvennlig.

Feks har de bak oppskriften på et par pulsvanter skrevet litt om valget av garn (alpakka) og at du ved å bruke pulsvanter kanskje kan skru ned temperaturen inne litt... og at det er lurt å huske å skru PC'n din helt av og hva du kan spare på det i løpet av året... Oppskriften er rundet av med noen fine tøye-øvelser for hendene dine (når du strikker).

Tipsene er mange, og noen så enkle og artige at de nesten blir litt tankevekkende. Men de er knytttet så utrolig bra opp mot det du strikker at du nesten kan lese boken som en historie!

Så siste garnkjøp her i gården var en deilig hespe med økologisk ull fra Fleece Artist og noen hesper Hacho merinoull fra Mirasol (alt kjøpt fra Strikk Innom).

Samtidig sitter jeg igjen og lurer veldig på hva som egentlig gjør alt deilige superwash-garn så mykt og godt, og om fargene som brukes til garnfarging kanskje er giftige... Og ikke minst om dyrene har hatt det bra og om de som produserer alt garnet vi kjøper tjener noe overhode...
Jo, litt tankefull kan man bli av en sånn bok også - det er helt sikkert. Men likevel kan den varmt anbefales!

2 kommentarer:

  1. Takk for bokforslag. Den har jeg aldri hørt om. Det er viktig og tenke litt på miljø og de som lager garnet vårt også.

    SvarSlett
  2. Tak for bogtips. Jeg tilslutter mig dine tanker om miljøet. Hvordan går et med dit sjals strikkeri?

    God lørdag aften :-))

    SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails