fredag, september 17, 2010

Charade - sokker med fiskebeinsmønster

Jeg har fått ferdig et par buss-sokker og kan endelig legge ut et ferdig prosjekt her i bloggen igjen!
Det er kanskje derfor jeg liker små-prosjekter best, for de blir jeg litt fortere ferdig med. Nå har jeg en del større ting på pinnene, og det tar litt tid å få ferdig...
Så det er deilig å endelig være litt igang igjen med sokkestrikkingen!

Dette er mitt andre par med Charade socks (Ravelry-link), av Sandra Park.
Oppskriften var mai-oppgaven i sokkealongen på Ravelry og mønsteret er veldig enkelt, men gir likevel en utrolig fin effekt på "kjedelige grå sokker" også. Selve mønsteret som går igjen nedover hele sokken heter Herringbone rib, og gir fint fiskebeinsmønster.

Jeg har strikket i Online Supersocke 6-fach garn (fargenr 1262) som er kjøpt hos Strikk Innom, på pinnenr 3mm. Nøstene er på hele 150g garn så det holder i massevis, til mine sokker i ca str ca 38-41 har det gått med ca 115g garn.
Så nå må jeg se å få lagt opp til et nytt par sokker (det er jo det aller morsomste å starte på et nytt prosjekt...) før mandagen kommer og bussturene står for døren igjen.

5 kommentarer:

 1. Så flittig du er og flink til sokker :-)) Nu er jeg lidt nysgerrig , har du meget langt til job , tror at du kører meget i bus og det er nok ikke kun 10 minutters ture..

  God lørdag :-))

  SvarSlett
 2. Er det ikke greit med slike arbeider en kan ta med påkjøretur, enten det er buss eller bil. Jeg strikker bestandig når vi er ute og kjører (ja da er jeg ikke sjåfør!!!)Sokkene ble flotte og takk for mønstertips.

  SvarSlett
 3. De sokkene var kjemepfine - flott mønster.

  SvarSlett
 4. Hei, og takk for hyggelige besøk og kommentarer.
  Vilma: Du har nok rett ja, jeg bruker mellom 1,5-2,5 time hver vei - og kjører både buss og tog for å komme til jobb. Men det er i tiden på bussen jeg pleier å strikke, for den tar mest tid. Da er det fint med litt sokkestrikking :-)
  LivM: Godt å høre du ikke strikker og kjører samtidig... men jammen er det fint å ha litt å strikke på når man er på tur, det er helt sikkert.
  Ulla-Bella: Takk for det :-) liker mønsteret odt jeg også, så det blir nok flere av disse.

  SvarSlett
 5. Flotte sokker. Greit med mønster som er enkle og samtidig dekorative.

  SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails