søndag, september 12, 2010

Traveling Woman med dingel-dangel

Maskemarkører er jo så lekre å se på, men jeg fikser ikke helt å ha strikketøyet fullt av dingel-dangel (les: maskemarkører). Har stort sett brukt bomullstråder i en kontrastfarge for å sette merker for fellinger, midtmerker og når jeg teller masker.

Da jeg startet på sjalet Traveling Woman, tenkte jeg jeg fikk prøve meg igjen med litt dingel-dangel siden det var flere "stopp" pr pinne.

Hver kule ropte tydelig "hei, nå må du stoppe litt og felle eller legge til en maske", så de gjorde nytten sin, men jeg synes likevel de er litt i veien når jeg strikker. Så etter noen omganger med mønsterraporten ble de en etter en lurt bort fra strikketøyet igjen... til jeg kun satt igjen med en i hver side. Deilig!

Det gikk ellers greit med sjalet til jeg skulle over fra det glattstrikkede partiet til selve lace-mønsteret. Men hvorfor kunne jeg ikke få maskeantallet til å gå opp?! Æsj! Kjedelig å rekke opp samme to pinnen om igjen flere ganger. Men kantmasker og økninger og repeterende mønsterrapport gikk litt i surr for en førstegangs sjal-strikker.

Men så telte jeg meg tilbake fra midten av sjalet og da fikk jeg det til - men den liten juksejustering i hver side..... Og kantmaskene/raden får jeg ikke helt dreisen på - den blir litt stram - så jeg før prøve å strekke den litt når sjalet skal blokkes.

Nå er jeg egentlig ferdig med det første delmønsteret (Chart A) som skulle repeteres 2 ganger, men jeg synes det ble litt snaut så jeg har startet på en omgang til før jeg starter på kantmønsteret (Chart B) og krysser fingerne for at garnet rekker.

Når mønsteret stemmer med maskene og økningene mine er det bare gøy og det er lett å få litt dilla; bare en omgang til, og en til... men når det blir maskesurr er dette ikke noe gøy!

Mirasol Hacho garnet jeg strikker av er bare nydelig... etter å ha strikket flere par ulltøfler i sommer var det deilig å strikke av et glatt og mykt garn igjen :-)

5 kommentarer:

 1. Sjalet blir nydelig! På traweling woman bruker ikke jeg heller noe særlig maskemarkører, men på noen av de litt mer avanserte sjala er de helt nødvendige syns jeg.

  SvarSlett
 2. Se , du kan jo godt , nydeligt :-))) Maskemarkøer , dem bruger jeg kun i nødstilfælde , syntes ligesom dig at det er irriterende at der hænger noget og dingler :-(

  SvarSlett
 3. Jeg orker ikke så mange maskemarkører jeg heller, synes bare de blir i veien når jeg er i farta. Små tråder i kontrastfarge er jo mye kjekkere!

  ... knallfine farger på sjalet ditt, jeg elsker kombinasjonen av rosa, oransj, rød og lilla!

  SvarSlett
 4. Takk for koselige meldinger :-) her strikkes det videre UTEN maskemarkører og jeg merker hver omgang går litt trgere nå etterhvert som maskeantallet øker. Så er jeg spent på å se resultatet etterhvert..

  SvarSlett
 5. Så bra at du er igang og det ser jo lekkert ut. Fargen er aldeles nydelig. Jeg har akkurat strikket et og det ligger til blokking. Synes det ble litt lite, men det får gå! Det er sikkert noen som kommer og rapper det vil jeg tro. Lykke til videre.

  SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails