lørdag, august 28, 2010

Traveling Woman

Som førstereis når det gjelder strikking av mitt aller første lace-sjal, var jo navnet på sjalet midt i blinken; Traveling Woman!
Jeg har lenge samlet de mest fantastiske sjal-oppskriftene på Ravelry og blogger rundt omkring i håp om at jeg en dag skulle få mot til å starte på et lekkert "hullete" strikke-sjal. Til nå har jeg helst brukt heklenål til sjal, eller strikket i vanlig rillestrikk uten masse mønster.

Men hva skal jeg si - internettet er også en stor kilde til god hjelp!
Etter en hyggelig mail med gode start-tips og masse oppmuntring fra LivM er jeg nå igang med mitt aller første lace-sjal. Ja, så da var det jo bare å prøve da...
Det går foreløpig ganske greit, for den første delen av sjalet er for det meste glattstrikking og økinger, med en lekker hullbord midt på sjalet. Nå som jeg er ferdig med den glattstrikkede delen, er det bare å manne seg opp her til å ta fatt på første del av selve lace-mønsteret....

Jeg strikker i nydelig Mirasol Hacho 100% merinoull fra Du Store Alpakka (kjøpt fra Strikk Innom), på pinnenr 4mm. Garnet er en del av Mirasol-collection hvor litt av prisen for hvert nøste bidrar til skoleprosjekter i Peru (hvor garnet kommer fra). Garnet er kjempegodt å strikke av, men skal dessverre utgå. Men jeg håper de fem hespene jeg har, skal holde til hele sjalet.

Helt til slutt må jeg jo bare få anbefale deg en tur innom bloggen til LivM, for å se alle de fantastisk lekre ferdigstrikkede sjal hun har laget. Ja, andre ting også - for det er utrolig mye fint hun lager... og jeg må bare igjen si tusen hjertlig takk til LivM for den gode starthjelpen :-)

4 kommentarer:

 1. Det blir sikkert kjempeflott når det blir ferdig:)

  SvarSlett
 2. Det er ikke så svært , når man først kommer i gang med lidt hjælp som du har fået fra Liv -)
  Du skal se , det bliver fint som alt det andet du strikker :-))

  SvarSlett
 3. Oi, det var jo litt av en reklame. Bare hyggelig å kunne hjelpe, og dette kommer til å bli lekkert. Deilig garn i nydelig farge. Lykke til, og bare spør hvis det er noe du lurer på!

  SvarSlett
 4. Se der er du igang med sjalstrikking ja! Dette kommer til å bli bra. Et kjekt sjal det der :)

  SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails