torsdag, juli 30, 2009

Indianervanter i V-stil og vakre farger

Da jeg skulle nøste opp hespene med Hacho-garnet fikk jeg litt indianer-stemining liksom. Fargene var bare så likt fargene de bittesmå glassperlene vi laget kjeder og armbånd av da jeg var liten - indianersmykker... derfor indiandervanter.

Garnet Hacho er forøvrig et av produktene i Mirasol-prosjektet som Du Store Alpakka driver i Peru. Prosjektet gjør at en liten andel av hvert garnsalg går til å bygge skoler etc i landet. Les mer om dette på nettsidene for Mirasol.

Jeg kjøpte garnet fra Strikk Innom tidligere i år - kun på grunn av fargene... og da fikk jeg også med en gratis oppskrift på et par pulsvanter i V-stil. Så mens regnet trommet på taket på hytta - ble det et par nye pulsvanter i indianer-farger på et par kvelder.
Oppskriften var litt for smal for mine "lanker", så jeg la opp litt flere masker, og utvidet mønsteret litt i bredden og lengden - men selve V-mønsteret var greit å utvide, og veldig greit å strikke. Så dette gikk bra.

Jeg strikket på pinnenr 3,5mm og la opp 42m isteden for 36 som oppskriften sa. Hacho garnet er ikke så elastisk, men pulsvantene ble myke og gode likevel. Det gikk med ca 60g garn til mine "store" pulsvanter - så dersom du vil holde deg innenfor en hespe (50g) så går det ann å bare lage de litt kortere...

Uansett så ble jeg godt fornøyd med resultatet, og tror disse skal få lyse opp i høstmørket etterhvert.. om det er på tur med kamera eller hagle, hvor det kan være greit å ha "fingrene fri".

6 kommentarer:

 1. Knallfine farger, Babben!
  Jeg ble glad av å se på dem. Er det julegavekurven som fylles opp?

  Klem

  SvarSlett
 2. Nydelige pulsvarmere du har strikket. Flott farge på garnet

  SvarSlett
 3. Så friske å fine farger. Og pulsvanter er alltid greit å ha i huset.

  SvarSlett
 4. Nydelige pulsvarmere. Det garnet er deilig å strikke med. Takk for ideen til pulsvanter, jeg har bare strikket pannebånd av det , men de ble veldig populære!
  Til lykke med dagen i dag!

  SvarSlett
 5. Kjempefin blog du har og votterne er nydelige:)

  SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails