tirsdag, august 11, 2009

En bestemor om dagen?

Det er en stund siden jeg oppdaget at mange håndarbeids-bloggere hadde et prosjekt gående som de kaller for "En bestemor om dagen". Målet er at man hekler en bestemor-rute om dagen.
Og bestemødrene finnes i alle fasonger og farger, og blir satt sammen til de utroligste tepper og ting. Så jeg fikk lyst til å prøve jeg også...

Har ikke akkurat meldt meg inn i bestemorklubben, men startet å hekle litt i det små i ferien.
Det var egentlig litt vanskelig å bare hekle en rute om dagen... Men så skjønte jeg fort hvorfor man bare skal lage en om dagen; da blir man ikke så fort lei, og det er fullt overkommelig arbeid. Det som tar mest tid er ikke å hekle en bestemor - men å feste alle trådene.... Hver eneste lapp har 8 tråder som skal festes...phu!

Så jeg måtte sette litt regler for meg selv, slik at jeg har lovet å feste trådene samme dag som jeg hekler bestemora. For å sitte igjen med en tråd-feste-jobb helt til slutt er ikke aktuelt!

Jeg hekler i Tuva bomullsgarn på kroknr 3, og idag er status 22 bestemødre etter kveldens lapp. Jeg holder meg foreløpig til 6 forskjellige fargemotiver. Fant noen lekre puter i en blogg som hadde "bestemor-rute-trekk" - som jeg har lyst å lage. Det virker litt mer overkommelig enn et digert teppe på flere hundre lapper... Moro er det i allefall :-)

6 kommentarer:

 1. Husker mamma hadde et teppeprosjekt, synes å huske at det varte i årevis (og at det var MYE annet som ble produsert ferdig før teppet ble ferdigstilt...)

  SvarSlett
 2. Herlige farger. En om dagen er ganske overkommelig - man kan jo ligge litt i forkant enkelte ganger. Lurt å feste trådene etter hvert. Jeg hekler også lappene sammen etterhvert, det sparer litt arbeid til slutt. Også er det veldig motiverende å se at teppet vokser.

  SvarSlett
 3. Dette blir et herlig teppe, fargene er til å bli glad av.
  Tror jeg også ville festet trådene etter hvert. Jeg heklet en liten duk en gang, 1 x 1 m, da heklet jeg sammen rutene etter hvert, så var den ferdigmontert når siste rute var ferdigheklet. Det var kjempedeilig. Ingen liker monteringsarbeidet.

  SvarSlett
 4. Hei,dette blir nydelig, Barbro.
  på denne siden http://attic24.typepad.com/weblog/hexagon-howto.html ser du en som driver med det samme og har linker til mye annet i sammme stil og tisp om diverse:-)

  SvarSlett
 5. Takk for gode tips :-) og koselige hilsner..

  SvarSlett
 6. Så artig prosjekt! Helt sikkert lurt med en om dagen og ingen løse tråder...
  Har et ordentlig bestemors bestemorteppe som er still going og populært i heimen ;) Lykke til!

  SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails