søndag, august 16, 2009

Selbu inspirerte votter i PT-garn

Fikk tak i et oppskriftshefte fra PT-Design (nr 82) i ferien for å strikke litt tradisjonsrike votter. Har aldri strikket av PT-garn tidligere, og erfaringen så langt er middels. Vottene jeg strikker strikkes i PT5 Sport, som jeg synes er litt for løst spunnet så det deler seg lett. Ellers er det mykt og godt, og fargen petrolium falt jeg helt for.... (meg og farger...)

Men så startet utfordringene; På mavebeltet til garnet står det at strikkefastheten er 24m = 10cm på pinne 3-3,5. Mens det i oppskriften står 26m = 10cm (for samme garnet!). Jeg strikket en prøvelapp og det ble 26m for min del. Så jeg la opp i god tro etter oppskriften på damevotter, men det var jo alt for snaut, så etter et par misslykkede forsøk strikker jeg nå herrestørrelsen på pinne 3,5mm - til og med den er litt "tight" til meg og ville i allefall ikke passet til en mann...

Vet ikke helt om dette er noe jeg burde si fra om til de som har laget oppskriften, eller vil det bare bli bortforklart med strikkefasthet etc? Er det vanlig å klage på sånt?
For det er flere fine mønster (sokker, votter, luer etc) i heftet jeg kunne tenke meg å strikke, men det er kjedelig å måtte lage "egne mønster" når man har kjøpt et mønsterhefte i grunnen...
Ja, ja vottene ser ut til å bli fine i allefall

1 kommentar:

  1. Nydelig farge og fine votter. Dumt at du har strevd sånn med å finne riktig størrelse. Det kan ta motet fra en. Så mange fine gamle oppskrifter du har fått tak i. Spennende å sitte og bla i.

    SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails