fredag, april 10, 2009

Påskeferdige sokker - Uhu... endelig!

Ja jeg føler virkelig jeg kan rope UHU! her nå. For de minst samarbeidende sokkene jeg har strikket er omsider ferdig - selv om resulatet ikke er særlig vakkert, så er de ferdige og felt av sine pinner!

Mars sokkene i Sokker 2009 var egentlig en fin utfordring, sokker som skulle strikkes "feil vei" fra tåa og opp. Og sokkene hadde fletter som ga ugle-motiv - artig. Men jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har rukket opp, byttet garn, pinner og fellemetode.... jeg fikk ingenting til å stemme med oppskriften. Det skulle ha vært knestrømper, men ble ugle-sokker isteden for - med tre fine fletteugler på hver sokk. Sokkene er strikket i Viking Frøyagarn på pinnenr 3. Godt garn, men aldri i verden om jeg prøver meg på et par til av disse!

Nå er lettelsen og gleden over å være ferdig med uglene stor, og i samme slengen fikk jeg tatt de siste rundene på stigesokkene også - så to par påskesokker er ferdig.
Stigesokkene er strikket av et håndfarget garn som heter "Flat Feet" som er kjøpt hos StrikkInnom. Sokkene er strikket på pinnenr 3mm, og jeg har masse garn igjen (brukt litt over halvparten av 100g).
De ser litt "krøllete" ut foreløpig for de er jo nærmest strikket av opprekksgarn, men en runde med vask og strekk skal nok fikse det.
For april er det fritt valg av sokke-oppskrift fra DROPS, så det skal bli et hyggelig prosjekt etter de kjiipe uglene :-) og kofta ligger i strikkekurven å roper på noen omganger den også - så vi får se hva resten av påsken bringer av strikkede masker..
Fortsatt god påske!

(for ordens skyld; ugle-sokkene er grønne og stigesokkene er blå)

1 kommentar:

  1. Så flink du har vært som har fullført prosjektet og ikke gitt opp underveis. Håper sokkene blir til mer glede nå som de er ferdige.

    SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails