mandag, april 13, 2009

Aprilsokkene ble blårutete - akkurat som gardinene på hytta!

Det ble noen deilige dager på hytta nå i påsken, og en diger bag med lesestoff og strikktøy var med. Siden oppgaven for april i SOKKER 2009 var å finne et mønster på Drops etter eget valg - var gleden stor. Men akk, det ble også valgets kvaler.... hvilket skulle jeg nå velge?

Skulle jeg ta et enkelt mønster og tykt garn, eller finne noen lekre sokker i tynt garn som bød på utfordringer? Skulle jeg bruke garn fra garnkurven, noe av det nye garnet fra Mauds-garn eller se hva jeg fant på hytta?

Så selv om oppgaven egentlig var både lett og kjærkommen, ble det litt valgets kvaler...
Men jeg endte opp med DROPS sokker med rutemønster (nr 109-32), og garnet ble hentet fra garnkurven; Gjestal Superwash Sport i flere blånyanser og pinnenr 3mm.
For å få strikket to like sokker (av ymse garnfarger) - valgte jeg å strikke begge to samtidig, eller nesten da...
Først vrangbord for den ene - og så vrangbord på den andre. Så ble det leggen på den ene sokken, og etterhvert den andre - på den måten greide jeg virkelig å nyttiggjøre hele nøstene uten særlig mer en 25cm garn til overs (se bildet over).
Og spenningen kom gjerne på slutten av hvert nøste - for hvor langt ville denne garnstumpen egentlig holde - holdt den runden ut, en mønsterrappport ut - utrolig hvor langt en garnstump faktisk rekker.... så dette ble årets garnkrim. Og det løste seg egntlig veldig bra.

Det å strikke to sokker samtidig på denne måten var også litt rart - for jeg følte liksom at jeg hele tiden løp tilbake til start. For når jeg først var ferdig med en vrangbord, strikket jeg jo ikke videre, men startet på ny vrangbord for sokknr 2. Samme med hælfellingen - var endelig ferdig, så skulle jeg jommen felle enda en til ;-) Og da jeg var ferdig med sokkene - begge to samtidig - så ble det liksom litt vacuum... Plutselig helt ferdig!

Men at dette er en bra måte å få unna litt restegarn på det er helt klart. Så nå må jeg bare øve litt mer på å strikke sokkene fra tåa og opp - så blir det enda enklere å få tømt garnkurven....

6 kommentarer:

 1. Det var mange fine sokker hos deg også da..... Jeg har dilla på å strikke sokker om dagen. Prøver å bruke av garn jeg har liggende, men du verden hvor moro det er å bestille noe nytt via nettet også....
  Og folk blir jo glad for å få sokker.

  SvarSlett
 2. Så flotte sokkane dine vart! Jammen kan det bli fine ting av restegarn også og så vert ein så fornøgd med seg sjølv!

  SvarSlett
 3. Så fine sokkene dine ble. Lurt å strikke begge samtidig, så er det lettere å se hvor mye det går av garnet.

  SvarSlett
 4. Sokkene dine ble kjempeflotte! jeg er tilhenger av det å bruke opp restegarnet etterhvert. jeg liker ikke å ha en masse smånøster liggende, så dette er helt i min ånd, FLOTT!

  SvarSlett
 5. JIPPI, så flotte!
  Kikket faktisk på dette mønsteret også men valget falt til slutt på 108-38 etter mye om og men. Kjempegod ide å bruke restegarn. Ikke det at jeg har så mye av DET liggende(HA-HA - nå var jeg ironisk).

  Bra jobba, Babben! Nå er vi i gang igjen, på det groveste.

  ... og jeg har kastet meg over kofta igjen. Gi meg styrke!

  :- )

  SvarSlett
 6. Ermer på kofta? Betyr det at du er ferdig med bolen? Hva med et lite oppdateringsbilde på bloggen - jeg er såååå spent :- )

  Har for øvrig gjort en hederlig innsats med kofte nr. 2 i helgen. Fått ånden over meg igjen! Bolen er ferdig, arm nummer en er i farta. Så nå gjelder det å styre unna alle "farer" og ikke gjøre noe dumt. Strikker en str. mindre denne gangen og det ser mye bedre ut.

  Ha en fin strikkeuke!
  Vi strikkes.

  Klem

  SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails