søndag, juli 05, 2015

Sommerstrikk

Første par ut #1/26
Juli - en måned jeg helst forbinder ferie, hytta, sol & varme. Jeg trodde dette skulle bli min første ferieuke, og la masse strikkeplaner, men så ble det visst jobb enda en uke til. Men en herlig helg og solskinn har det blitt, og tid å starte på juliprosjektene.

Samstrikk på sjalet Drachenfels
Ninapetrina har dratt igang en samstrikk på sjalet Drachenfels av Melanie Berg. Et enkelt og "rent" sjal i rillestrikk, som jeg tror skal bli fint når det er ferdig.
Rillestrikk med en fin mønsterbord, i herlig oransje!
Garnet er nemlig fra Ninapetrina, en superdeilig mjul "Cheeky Merino Joy" fra Rosy Green Wool. Den ene hespen jeg har valgt er håndfarget i herlig frisk oransje, eller "oransje sorbet" som fargen heter. Den er full av nyanser, og litt vanskelig å ta bilde av - men knallfin! Regner med den skal lyse opp i vintermørket etterhvert! Sammen med den er det to gråfarger, en lys og en mørk. 
Samstrikken pågår hele juli, så dette blir mest sommerferiestrikk :-)
Supermjuk og deilig Cheeky Merino Joy i herlige farger!

26 Pair Plunge på Ravelry 
I et lyst øyeblikk meldte jeg meg på 26 Pair Plunge på Ravelry i år. Dette er en årlig greie, for glade sokkestrikkere over hele verden. Du melder deg på enten 26 par eller 52 par - sokker som skal strikkes/ferdigstilles i løpet av et år. 


Målet mitt er derfor å strikke 26 par sokker innen 30. juni 2016. Det blir ca 1 par hver 14. dag - så jeg håper det skal gå greit. Må jo ha strikketid til litt annet også ;-)

Har i tillegg bestemt meg for å strikke flest mulig par fra garnlageret, og benytte anledningen til å ferdigstille noen ufo-sokker. Dette er også en fin anledning å strikke litt for veldedighet. Om det blir til Kirkens Bymisjon eller Frelsesarmeen får tiden vise. Tror dette skal bli bra! 


Første par er startet på, mens første ufo-par er ferdigstrikket idag (endelig ferdig!).
Dette er et par Bussragger i garnet Regia Designe Line Arne & Carlos, på pinnenr 2,5 mm.
Kjempedeilig garn, både å strikke av og som ferdig sokker (som alltid fra Regia), men håpløst selvmønstrende spraglegarn... 

Det ble et par helt vanlige/kjedelige ribbestrikkede sokker med 72 masker i opplegget. Det gikk med akkurat 80g garn, og de ble lange og gode. Kjempedeilige sokker - i kjiipe farger....

2 kommentarer:

 1. Du er tøff som satser på 26 par sokker på et år! Jeg har sett på dette Arne&Carlos sokkegarnet, men har ikke kommet så langt at jeg har prøvd det. Herlig med tynne ullsokker :) Samstrikkingen hørtes veldig kjekk ut! Skal bli spennende å følge med på både sokke- og sjalstrikkingen :) Kos deg videre med feriestrikken:) I dag koser jeg meg med både søm og strikking. Det er så fint vær ute, så kan sitte ute med håndsømmen, det er kjekt.

  SvarSlett
 2. Imponerende å forplikte seg til 26 sokkepar på ett år! Lykke til! Spraglete sokkepar, ja vel, men sikkert deilige med det fine garnet.
  Skal bli spennende å følge med på sjalet ditt.
  Jeg må kaste meg på sokkebølgen jeg også, for i dag solgte vi det siste paret med herre-sokker på Uvdalsstugu.
  Har mye sokke-garn så noe garnkjøp er ikke nødvendig her heller. Noe må vi jo ha tilgang på til enhver tid.

  God ferie når den tid kommer!
  Fortsatt god sommer! Kos deg med bundingen!

  Klem

  SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails