fredag, juli 17, 2015

Bare blåbær

Vottene Blåbærskogen fra Vottelauget
Det går i blåbær her om dagen - på flere måter egentlig. 
Men det var de på strikkepinnene jeg tenkte å skrive om her da. Vottene blåbærskogen fra Vottelaugets fine ebok "Votter fra Eventyrskogen", designet av Knitnetty (eller Wenche Roald som hun egentlig heter).

Som de andre oppskriftene fra Vottelauget er det flere tips til hvordan man kan variere både mansjetter og pynt etc. De er rause med ideene og inspirerer oss til å gå litt på utsiden av oppskriftene. Det er en fin ting syntes jeg.


Så mitt første avvik var å strikke i "feil farger". Jeg er veldig fornøyd med fargevalget mitt - liker disse rosa/røde fargene blandet med lys og mørk grønn, på en naturhvit bakgrunn. Det ble litt ekstra med tråder å feste, men det var det absolutt verdt.

Mitt andre stunt var å strikke tommeltotten før selve votten var ferdig! Det var en erfaring verdt å ta med seg. Litt klønete og mye pinner, men det gjorde også at votten var helt ferdig med en gang jeg felte av på toppen. En utrolig deilig følelse av å slippe å strikke tommeltott!


Men stuntet ga meg også erfaring nok til å innse at det beste tipset nok bare er å ikke legge bort votten når den er felt av, men få sving på pinnene til totten er på plass (med andre ord strikke votten først og totten med en gang etterpå).

Denne votten har latvisk flette på mansjetten, som gjør den stødig og litt lite elastisk. Men det liker jeg! Samtidig er det ingen tommelkile på votten, slik at mønsteret ikke blir "brutt" av kilen og derfor kommer veldig fint frem. Men dette gjør også at det ble litt trangt for min hånd på veien til tommeltotten. Votten ble rett og slett litt trang. 

Litt trang, men et blåbær ekstra og den passer fint.
Så mitt tredje avvik, ble å legge til et ekstra blåbær på hver side av votten - og nå ser det ut til at den vil passe veldig mye bedre. Derfor er nå vott nummer 1 og 2 litt ulike, så dette blir også et vottepar med 3 votter. 

Bare blåbær, når det bare skulle et ekstra bær til for å få det til!


6 kommentarer:

 1. Så hyggelig at du blir inspirert til å prøve nye ting, og lage egne variasjoner. Det er akkurat det vi ønsker å bidra til med Vottelauget sine mønstre. Og fargene på disse vottene er så "freshe" og fristende at jeg får lyst til å strikke et par til selv!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha, og det er jo blåbærsesong nå så absolutt tid for et par votter :-)

   Slett
 2. Så herlige disse blir! Jeg har forsverget at jeg skal strikke votter om sommeren, men nå ble jeg nesten litt fristet :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha!
   Disse var veldig greie å strikke, og supert sommer-strikketøy (sånn for å friste deg litt mer.... ).

   Slett
 3. Disse ble jo bare nydelige. Herlig fargevalg. Jeg har strikket votten Askeladden fra Vottelauget, den ble også alt for trang, men ellers fin :-) Det er jo bare å legge til litt masker og tilpasse mønsterne slik du har gjort :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha :-)
   Jeg har lett for å strikke litt fastere eller bruker litt tynnere garn enn oppskriftene, og da blir det fort litt for smalt/trangt.
   Men heldigvis er grunnmønstrene til disse vottene så godt gjennomarbeidet og gode at de er greie å justere så de passer.
   Jeg har brukt 60 masker til disse, strikket i finull, og det passet meg veldig bra. Så du får bare prøve deg igjen :-)

   Slett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails