onsdag, oktober 26, 2011

I år strikker jeg julebaksten

Torirot laget mønster til noen herlige pepperkakevotter i fjor, og de ser virkelig ut som pepperkaker.
Motivene er frodige pepperkaefigurer som er pyntet med masse melisglasur, men de er strikket og ikke bakt.
Og i år kommer neste del i peppekakefamilien; selveste pepperkakelua!

Jeg har hatt gleden av å teststrikke gjennom mønsteret og det ga skikkelig mersmak. Siden det er mønster hele veien er det lett å få litt dilla - bare en omgang til... en til..

Lua har en bred to-farget vrangbord nederst som ga en fin og fast kant. Så er det en fin bord, før de 5 forskjellige motiv-feltene rundt lua. Oppskriften gir deg hele 8 forskjellige pepperkakerfigurer å velge i så det er ikke noe problem å lage mange forskjellige luer av dette mønsteret.

Jeg har strikket mønsteret i deilig STERK fra Du Store Alpakka, og det gikk med ca 52g garn totalt. Så du trenger ikke mer enn et nøste av hver farge, og da har du rikelig (mer enn nok til en dusk også) Lua er strikket på pinnenr 3,5mm.

Jeg synes ellers lua fikk veldig god passform, og den sitter godt - så dette mønsteret kan jeg virkelig anbefale videre (det er visst rett rundt hjørnet..). Nå gjenstår det bare en liten luevask her, og kanskje jeg skulle ha litt pepperkake-krydder i skyllevannet?

I mellomtiden kan jeg anbefale deg en tur innom bloggen til Torirot å kikke (og kjøpe/laste ned mønster) på alle de andre fine tingene hun lager og designer.

Ja, og jeg må jo også nevne at dette forøvrig er den samme designeren som har laget mine favorittvotter "Votter for kjærleik og fred".

7 kommentarer:

 1. Takk for fantastisk reklame!! Og tusen takk for kjapp og fin prøvestrikking! Mønsteret kommer i løpet av helga, tenker jeg.

  SvarSlett
 2. Så koselig at du stakk innom her :-) og takk for hyggelig kommentar.
  En så fin oppskrift (og ide) fortjener masse skryt! Jeg er bare litt lei meg for at det er så dårlig foto-lys om dagen.. Nå venter jeg bare på vinter'n (les: luevær) her :-)

  SvarSlett
 3. Kjempefin lue. Svart og hvitt er jo veldig tidløst. Så virkelig ut som et håndarbeid man kan bli hekta på.

  SvarSlett
 4. Det er Unika !!
  Toriot laver fine ting .

  Klem og god Lørdag

  SvarSlett
 5. Flott lue, og orginal! Og som alltid, vakkert strikket av deg:-)
  Tror kanskje du trenger noen nye sokkeoppskrifter å strikke på bussen:-)))) Kunne du tenkt deg no en ankelsokker for menn? Bare sånn til kosestrikk, ikke noe teststrikking (for det har jeg) ? Da sender jeg, vettu - ankelsokkene er snart ferdige:-) Sender uansett jeg når de er helt (?) ferdigskrevet, så har du noe å kose deg med:-)
  Ha ei flott helg videre!
  Klem:-)

  SvarSlett
 6. Så masse hyggelig besøk da :-) Takk for det!
  og Bitta, mønstrene dine er en sann fryd å strikke - så jeg strikker de gjerne igjen, enten det er teststrikking eller kosestrikk :-)
  God helg til dere alle sammen. Klem

  SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails