lørdag, oktober 15, 2011

Tredje klut ut...

Ja, da er tredje gryteklut i Gryteklut-bytteringen på Ravelry sendt og mottakeren har meldt om at den er kommet vel frem. Så nå kan detaljene avsløres...

Ønsket fra Duvi var en gryteklut med klare og fargerike farger med noe rødt i. Så det første jeg gjorde var å finne frem rødt. Først tenkte jeg å hekle noe litt julete, eller kanskje noe i rødt og hvitt? Men så fant jeg oppskriften på "Stir me up potholders" på Ravelry - som var litt snurrete, men utrolig fargerik og glad.

Grytekluten er heklet med 4 forskjellige farger samtidig.
Så man hekler en kvart omgang, så bytter du farge, og hekler en kvart omgang til - på den måten vokser snurren utover. Du må bruke maskestopper underveis, så fargene du har på "vent" ikke rakner. Men oppskriften har god forklaring på hvordan man skal hekle for å få til den "snurrige" effekten.

Og det morsomste er jo å finne noen knalle/fine farger sammen. Jeg heklet to like sider (2 omganger mer enn oppskriften), men heklet baksiden med motsatt rekkefølge på de fire fargene. Heklet de to delen sammen med røde fastmasker, og avsluttet det hele med en tungekant & hempe.

Likte mønsteret veldig godt, så disse tror jeg det skal bli flere av.
Grytekluten er forøvrig heklet på kroknr 3mm i Gjestal bomull sport.

5 kommentarer:

 1. Wauh, hvor er den grydelap bare flot. Tak for linket og dine gode forklaring til teknikken. Det må da prøves en dag.
  God weekend.
  Anne-Mette

  SvarSlett
 2. Denne ble veldig fin! God søndag!

  SvarSlett
 3. Så stilig gryteklut, og flott forklaring! Denne har jeg sett på flere ganger og ikke skjønt bæret av, men nå skal jeg jommen meg prøve igjen :) Ha en super uke!

  SvarSlett
 4. vilka härliga färger!! :)

  SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails