fredag, oktober 14, 2011

Helenium Cowl - myk og varm

Jeg har strikket en ny hals av Cascade Eco Duo - et herlig alpakkagarn som er silkemykt og deilig. Fargen minner meg sånn om et digert krus med gloheit kakao & krem, så jeg håper halsen skal gi meg den samme følelsen - god og varm i hele kroppen :-)

Garnet er forøvrig kjøpt fra Strikk Innom, og finnes i flere nydelige naturfarger.

Halsen er strikket etter et utrolg enkelt og greit mønster fra Marit Sættem som heter "Helenium Cowl" (gratismønster på Ravelry). Jeg har brukt ca 90g Cascade Eco Duo, og strikket på pinnenr 5,5mm.

Etter 8 mønsterrapporter valgte jeg å øke 2 masker i hvert av de glattstrikkede feltene, etter 9 mønsterrapporter økte jeg to til og enda en gang etter 10 mønsterrapporter. Det gjør at halsen blir litt videre nederst, og legger seg litt bedre utover skuldrene.
Totalt strikket jeg 12 mønsterrapporter, og noen omganger med vrangbord. Hele halsen måler ca 29cm og er lang nok til å dekke langt over nesa!

Så nå kan vinteren bare komme!

2 kommentarer:

  1. Dette garnet må jeg prøve en gang, det så lekkert ut!
    Halsen var fin og jeg håper den varmer like godt som du ønsker. Det er deilig å tulle på seg en hals når det blir kaldt, og da en som både er varm og ikke klør, men er god og myk mor huden.

    SvarSlett
  2. Så smart å øke noen masker nederst. Jeg har også strikket denne halsen i det silkemyke garnet. Herlig å ha på.

    SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails