lørdag, mai 21, 2011

Mønsterfavoritten Votter for kjærleik og fred - igjen

Det er noen mønstre som liksom bare "biter seg fast". Uansett hvor mange ganger de strikkes så blir man liksom ikke lei. De tas frem igjen og igjen - og gleden er like stor hver gang for de kreative "Mønster-dronningene" som har tatt den store jobben med å skrive ned i detalj hva som skal strikkes, felles og gjøres. En kjempejobb gjør dere, mens vi strikkere bare nyter godt av det gang på gang - så takk til dere!

En av mine favorittmønster er de vakre kjærleiks-vottene til Torirot; Votter for kjærleik og fred eller Selbu peace&love mittens som de også heter.

Oppskriften er god å følge og har flotte diagrammer som stemmer. I tillegg til at det er eget diagram både for venstre og høyre vott, noe som gjør det enkelt å ikke strikke to høyrevotter (sukk... for det er fort gjort..) Oppskriften har også abefalinger i valg av garn for å få frskjellige størrelser på vottene. Selve mønsteret minner meg om snirklete smijernsroser, og tittelen på mønsteret er bare så fin i seg selv.

Denne gangen har jeg strikket et par herrevotter, og brukte Rauma 3tr. strikkegarn, og pinnenr 2,5 / 3,0mm. Det gikk med ca 1,5 nøste av hovedfargen (den mørke) og 1 nøste + tommeltotten av den lyse mønsterfargen. Totalt ca 125g garn.
Utover at vottene kanskje er blitt litt vel store, er jeg godt fornøyd med resultatet. Men jeg tenkte å prøve meg på en "vanlig" vask så de kanskje kan krympe litt..

Det var koselig å strikke votter igjen, så jeg tror vel det kanskje blir et par til av disse nå som jeg har mønsteret fremme her. Men neste par blir nok et par damevotter i Rauma Finull eller Pt2.

6 kommentarer:

 1. Verkligen fina vantar! Förstår att du vill sticka dom många gånger.

  SvarSlett
 2. Lekkert :-) & tusen takk for hilsen hos meg! Jeg har lagt tråden på hylla for noen dager/uker, erstattet med limflaska... Ha en strålende aften!

  SvarSlett
 3. Disse er utrolig fine! Takk for tipset, jeg hadde helt glemt dem i køen.

  Flott versjon du hadde laget!

  SvarSlett
 4. Nikker genkendende til dit indlæg :-))

  Jeg holder osse på med at strikke et par votter i Finnull garn ,de bliver lidt store , men man kan sagtes give dem en 'nænsom' vask ,så arter de sig pænt :-))

  SvarSlett
 5. Nydelige votter. Nå ble det jammen et prosjekt til på lista mi på Ravelry :-)

  SvarSlett
 6. Så nydelige votter! Jeg falt pladask! Hvordan er lengden på disse med Finull? Jeg har lange hender, men de er ikke så brede så jeg er usikker på hvilket garn jeg bør strikke dem i.

  SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails