mandag, mai 02, 2011

Med bestemor på kroken

Plutselig var hun bare der, bestemora på kroken. Jeg vet ikke helt hvor hun kom fra, men med vårlige knallfarger i mykt bomullsgarn var det en deilg avkobling.


Ja, også skal jeg innrømme jeg var rundt på en større blogg-vandring da formen ikke var på topp - og det var jo så utrolig mange fine bestemødre å finne, i de utroligste fargekombinasjoner. Så det er nok derfra inspirasjonen kom - og posen med heklekrok & bomullsgarn som var fremme da jeg heklet de siste gryteklutene ferdig i påsken.


Mine bestemødre er ca 14x14 cm store og består av grupper med 4 staver, som etterhvert danner kvadratene. Hver bestemor har 7 omganger og som regel 5-6 farger (og alt for mange tråder å feste dessverre....).
Fargemessig har jeg heklet veldig på impuls og ikke hatt noen form for system på fargevalgene. Jeg ser noen lager en eller to fine fargevarianter og hekler digre tepper kun med de samme rutene. Men jeg tenkte bare jeg skulle prøve å få satt sammen 9 bestemødre til et putetrekk til ute-go'stolen min - for den trenger en passe myk og stor ryggpute med et koselig (og rampete?) trekk.

En ting er sikkert, fargeglad blir den i allefall! og 9 bestemødre burde jo være passe overkommelig - og mens jeg hekler ferdig de to siste (og fester alle trådene...) lurer jeg på hvordan jeg best mulig skal hekle de alle sammen?

11 kommentarer:

 1. Kjempefine bestemødre! Nydelege fargar. Kva garn brukar du?

  SvarSlett
 2. Hei du, jeg bruker Tuva Helårsgarn fra Trysil Garn. Det er en blanding av bomull og akryl og supermykt, og godt å strikke/hekle av.

  SvarSlett
 3. Tuva garnet er nok et av mine favoritt-bomullsgarn :) Det er mykt og godt og passe tykt. Jeg ser for meg en flott og fargerik pute i utestolen din ja :)

  Klem

  SvarSlett
 4. Og plutselig ble det noen ruter ja, jeg kjenner til det! Jeg heklet en lapp jeg, og har bestemt meg for å late ett teppe av det! SÅ jeg har en jobb foran meg. Når teppet blir ferdig skal det hekles putetrekk;)

  Kjempe fine farger på putetrekket ditt;)

  SvarSlett
 5. Morsomt med bestemorsruter. Har heklet noen av dem, men det er ikke ofte det har blitt et helt teppe!
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 6. De er så flotte disse bestemødrene! Jeg har forferdelig lyst til å hekle noen selv, men all trådfestinga gjør at jeg stadig vekk utsetter det. Du hadde flotte farger i dine bestemødre. På oppskriftene til heklatepper hos Drops står det hvordan du kan hekle rutene sammen, kanskje det kan være til hjelp?

  SvarSlett
 7. Takk for koselige meldinger alle sammen, og tipset om sammenheklingsvideoen hos DROPS var til god hjelp! Tusen takk :-)

  SvarSlett
 8. jeg følger spændt med ,og bedstemødre er som du skriver afslappende at hækle :-))


  God weekend

  SvarSlett
 9. Fine lapper :o)
  Disse driver jeg litt med nå og, men med 3 staver i stedet for 4 som du bruker :o)

  SvarSlett
 10. Kjempefine bestemødre du har laget:-) Jeg falt helt ut av strikkingen i dag da jeg startet å hekle på et sjal, med samme stavgrupper som en bruker i bestemødre. Fant det her:
  http://tummelisagarn.blogspot.com/2009/07/inte-bara-strumpor.html
  i fall du lar deg friste:-)))
  Ha ei flott uke!
  Klæm!

  SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails