søndag, februar 06, 2011

Zitron - slett ikke et surt bekjentskap

I desember inneholdt sokkegarnklubbens pakke fra Strikk Innom blant annet et digert nøste med Zitron Trekking 6-fach. Nøstet var på hele 150g og mer en nok for et par digre sokker.

Det minnet ved første øyekast litt på Online Supersocke 6-fach 150g, men er likevel ganske forskjellig både i fargevekslinger og strikkeopplevelse.
Jeg opplever Zitron varianten som litt tykkere å strikke av, enn Online Supersocke. Men utfra lengden og mengden er de nok ganske like.
Likevel er Zitron-garnet annerledes å strikke av. Om jeg kan si at Online kan oppleves litt "kjemisk" så synes jeg Zitron sitt er mye mykere og jevnere på en måte, og veldig godt å strikke av!

Fargevekslingene på Zitron Trekking var overraskende, det gir sokkene brede striper, og overgangen mellom fargene er veldig kort. Sokkene får derfor ganske rette og brede striper.

Fargemiksen i nøstet mitt har et hav av nyanser fra brunt til blått, og finnes i flere fine fargenyanser.

Så dette har vært et hyggelig nytt bekjentskap uten sure (Zitron liksom!) undertoner.

Jeg strikker et par Thuja sokker av garnet og bruker pinnenr 3mm. Har bare økt antall masker til 64m/60m i forhold til oppskriften.

5 kommentarer:

 1. Flerfarga garn er alltid litt spennende. Dette ser ut til å "mønstre" seg pent :)

  SvarSlett
 2. Spennende garn, og sokkene blir kjempefine.

  SvarSlett
 3. Lekre sokker i fabelaktige farger :-)
  Så flink du er til å brette poser, forresten - det er egentlig ikke jeg... Men jeg KAN, må vite :-) Trekantbretting for poser i veska er jo genialt, som du nevner, det skal jeg iallfall begynne å gjøre!
  Ha en strålende dag

  SvarSlett
 4. Det garnet virket fint og sokkene blir veldig stilige.

  SvarSlett
 5. Sokkene blir flotte og takk for tips om nytt garn. Jeg var veldig begeistret for Opal og har fortsatt en del nøster liggende som jeg må bruke, men begeistringen for garnet har nok dalt en del. Så da får jeg prøve dette etter hvert!

  SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails