søndag, februar 20, 2011

Litt snodige, men med utrolig god passform

Noen ganger blir ting man strikker litt snodig i fasongen, eller veldig snodig.... som disse Pumpkinsokkene jeg holder på med. Oppskriften hadde en ny vri på hælfellingen, som jeg hadde lyst å prøve og de orange sokkene som var avbildet i oppskriften var jo kjempefine!

Første sokken så bare utrolig snodig ut, helt i ufasong på en måte. Så jeg tenkte med meg selv da jeg var ferdig med hælen på den første sokken, at kanskje det var best å rekke opp og strikke en vanlig hæl.
Gudskjelov prøvde jeg sokken først på foten - og jammen satt den som et skudd! Det var bare helt utrolig... at noe så fasongløst skulle sitte så godt! Så da ble det ingen opprekking her, men heller en ferdigstrikket sokk.

Mønsteret på leggen er "juksefletter" og gir en utrolig elastisk og god vrangbord. Jeg har strikket flere fletterunder enn oppskriften hadde, og angrer nesten på at jeg ikke bare strikket fletter hele veien. Hæl og fot er forøvrig strikket i glattstrikk.

Oppskriften kan virkelig anbefales, og ikke la deg lure før du har prøvet sokken på foten!!
...ja, også er det jo litt gøy å prøve nye teknikker også :-)

1 kommentar:

  1. Ojoj, jeg måtte rett inn på linken og kikke på oppskriften til disse sokkene. Har lurt litt på om jeg skulle strikke noen sokker etter mønster (med annen hæl enn jeg vanligvis bruker) - har i det siste bare strikket etter hode, og da er det alltid den "vanlige" hælen min jeg bruker. Disse vil jeg absolutt prøve meg på! Takk for tipset.
    Men jeg trenger nok sokker som er litt større enn str 36.. så ut som om du hadde valgt det samme. :)

    SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails