lørdag, februar 26, 2011

Pumpkinsokker

De litt snodige sokkene som jeg skrev om her tidligere, Pumpkinsokker med pumpkinhæl, er nå ferdige. Jeg synes fremdeles de ser litt snodige ut i fasongen når de ikke er på føttene, men de passer utrolig godt på foten når du tar de på!

Oppskriften er fra Gunknitter og er for str 36. Jeg har brukt garn i samme strikkefasthet som i oppskriften men la opp 56 masker istedenfor 48 som i oppskriften. Det passet fint til en str 39-40. Mine sokker er litt lengre, har litt mer fletteribb, og selvfølgelig er foten litt lenger.

Ellers er oppskriften veldig godt forklart, og enkel å juster opp/ned i str.

Pumpkinhælen er rund og fin, og minner litt om en mellomting mellom motsatt kilehæl og forkorta rekker. Artig å prøve en ny hæl-vri :-)

Garnet jeg har brukt er Fortissima 6-fach Socka fra Schoeller&Stahl, og det gikk med ca 105g garn (slev om jeg synes jeg har strikket mer enn 5g av det siste nøstet...). Pinnenr 3mm.

6 kommentarer:

 1. Hei, så flink du er til å strikke sokker! Jeg er nybegynner og full av beundring :-)
  Klem fra Julie

  SvarSlett
 2. Dette var spesielle og flotte sokker:)

  SvarSlett
 3. Hei Babben!
  Så hyggelig at du stakk innom bloggen min og enda mer hyggelig at du la igjen en kommentar og vil følge med meg videre:) Velkommen innom både titt og ofte.
  Jeg kommer nok innom her hos deg også for her var det mye fint og masse inspirasjon. Jeg har ikke sett den måten å lage hæl på som du skriver om i dette innlegget. Den så så artig ut at det er noe jeg ganske sikkert kommer til å prøve en dag.

  SvarSlett
 4. Supre sokker du har strikket med morsom hæl.Må nok prøve denne oppskriften også :-)

  SvarSlett
 5. Heia :-) så utrulig mye artig du driver på med for tiden.
  Likte godt disse sokkene dine, de så ut til å sitte kjempegodt på foten!

  SvarSlett
 6. Hei, så artig ! Snubla over deg. Kjekt at du likte mønsteret. Sikkert ikkje dumt å strikke bråtet lengre slik som du har gjort her:)

  Klem frå Petrine aka gunknitter

  SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails