fredag, januar 29, 2010

Mystery Slippers i boks

De ble nå ferdig disse mystiske tøflene som sokkealongen for januar hadde som oppgave. Oppskriften var enkel og grei, men det gikk likevel litt trått. Tror det har litt med garnvalget å gjøre :-(

Om ikke dette ble noen mystiske tøfler, så bød de i allefall på flere positive overraskelser. Tøflene ble bedre på foten enn jeg hadde trodd, og passet ganske bra - selv med en tykk sokk på foten fra før - så de kan så absolutt brukes som tøfler.

Om tøflene hadde noen finesser så må det være den smarte måten å strikke "hempe" på. I-cord het det i oppskriften. Denne løsningen likte jeg godt.
Treskogarnet jeg har strikket de i er ganske så hardt og stivt, så jeg synes de ble litt i groveste laget (for en bar fot), men det kan jo kanskje være en fordel for en tøffel?

Jeg valgte å strikke selve lesten rundt på 5 pinner for å slippe sømmen på forsiden av foten. Ser i ettertid at det nok også hadde blitt litt penere å pukke opp sidemaskene langs hælen isteden for å få en klumpete søm... Men alt i alt er jeg positivt overrasket og gled jeg er ferdig med januar-prosjektet.
Oppskriften kan anbefales, men bruk for all del ikke treskogarn...

1 kommentar:

  1. Fine tøfler. Litt annerledes, litt forseggjorte. Fine gaver til hyttefolk.
    -kari

    SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails