søndag, mai 31, 2015

Tottefobi?


Min store angst/frykt/redsel for strikking av tommeltotter er nå diagnostisert av vottedoktor Tori; jeg lider rett og slett av tottefobi!
Det er kanskje flere enn meg som har trøbbel med totter, eller som aldri får strikket sokk nummer to (singelsock syndromet). Andre har aversjon mot trådfesting. Noe skal det være hva?

For hva er vel votter uten totter? ikke så veldig praktisk gjennom en lang kald vinter...
Jeg tror det har noe med at når selve votten er ferdig så skal du pirke og plukke opp masker, og det går så tregt, og det er trangt å strikke med så få masker - mye pirk....

Tommel opp for votter med totter!
Gruppa til Vottelauget på Facebook - med alle de eventyrlige vottene - vet råd, der er det mange vottestrikkere som iler til med gode tips og råd om man er ute å kjøre.. heldigvis! Eller om du som meg noen ganger bare trenger en puff for å få unna de kjedelige tommeltottene.

Det beste rådet jeg fikk er nok å bare "GJØRE DET MED EN GANG", og ikke legge bort vottene før tottene er på plass.
Et annet tips var å strikke litt forbi tommelhullet, for så å strikke tommeltotten. Deretter å strikke votten ferdig - da er vott og tott ferdig samtidig - det likte jeg!

Uansett, i går fikk jeg puffen jeg trengte, og fikk strikket ferdig tottene til de vakre vottene "Eventyrlauv" som har ligget ferdig strikket her siden januar, men manglet totter da...

Mønsteret Eventyrlauv av Frida Engeset (Silkesauen) er et av flere vakre vottemønster fra e-boken "Flere votter fra Eventyrskogen". Jeg syntes det er et fantastisk vakkert mønster, litt smale og elegante, med et dryss av hjerter. Selve votten er formet som et avlangt blad/lauv.

Votter med et dryss av hjerter...
Mønsteret har gode beskrivelser og er påpasselig med detaljer, som at baksiden av tottene skal stemme med mønsteret på selve votten. Mansjetten er tilpasset så den er midtstilt i forhold til mønsteret på votten. Rett og slett et gjennomarbeidet og godt mønster.

Selv mønsteret på baksiden av tommeltottene stemmer med mønsteret på votten.

Vottene mine er strikket i Rauma Finull, på pinnenr 3. Det gikk med totalt 60g garn - helt utrolig at så lite garn kan bli til et par votter!
Jeg syntes lengden ble litt snau, så jeg har lagt til en ekstra hjertebord (10 omg) på selve vottene, og tilsvarende noen ekstra omganger på tommeltottene. Ble veldig fin passform på disse!

Lange og smale votter, med blondemansjett og ranker av hjerter....
Ja, så har du en strikkefobi eller trenger en dytt, puff eller gode råd - så bli med i Vottelaugets gruppe - der er det hjelp å få!

Tusen takk for puffen og et vakkert mønster!

Flere votter fra Eventyrskogen, alle med totter!

8 kommentarer:

 1. Fine votter og mange hyggelige ord! Tusen takk for at du deler og viser fram, Barbro :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Selv takk skal du ha, og ikke minst for nyttig "puff" :-)

   Slett
 2. Riktig fine votter!

  Klem fra Ingunn

  SvarSlett
 3. Tottefobi var en fin beskrivelse, den tror jeg det er mange som lider av. Synes selv det er et tiltak å gjøre den siste finishen på et vottepar, for det er ikke bare èn, men to tommeltotter som må strikkes! Det er veldig kjekt når alt er gjort da :) Veldig fine votter du viser frem her :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er litt godt å vite vi er flere. Men som du sier er det veldig fint å få ferdig et vottepar da - helt ferdig med begge tommeltottene :-)

   Slett
 4. Skikkelig fine votter! Er ikke glad i tomler jeg heller, men det aller verste er trådfesting... Blæh!

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha!
   Og ja, trådfesting er også litt kjedelig når det er mange - det kan vi være enige om ;-)

   Slett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails