lørdag, november 05, 2011

Nå med Ryggesokker :-)

Nei da, jeg har ikke strikket egne sokker for rygging :-)

Men jeg har strikket et par Ryggesocks som har fått navnet sitt på Rygge. Bittami har igjen laget en oppskrift som beviser at det er de små detaljene som kan gjøre raggsokkene litt morsommere!

Ved å ta noen masker løst av annenhver omgang, og du får flott mønster!

Ja, mønsteret virker til og med på flerfarget garn! God oppskrift med ryddige beskrivelser, som varmt kan anbefales til deg som ønsker en liten "twist" på raggsokkene.

Jeg har strikket disse i Online Supersocke 6-fach Bambino Color. Nøstet er på hele 150 gram, men jeg har bare brukt 100 gram til disse sokkene. Strikket på pinnenr 3,0mm.

Oppskriften er laget med opplegg på 50 masker, men kan veldig enkelt justeres for færre eller flere masker. Jeg la opp 60 masker til disse sokkene.
Selve mønster-området er beholdt som beskrevet i oppskriften, og de ekstra maskene har jeg bare lagt til utenfor mønster-maskene.

Men to dårlige valg har jeg gjort underveis;
1) å velge et garn som både er selvstripende og selvmønstrende i veldig mange farger. Jeg synes fargene tok litt overhånd her og får sokkene til å se litt rotete ut.

2) jeg valgte å strikke vrangbord videre nedove hele leggen, med unntak av over feltet med mønster. Siden jeg hadde lagt opp litt flere masker enn oppskriften var jeg litt redd for at sokkene skulle bli for vide. Sokkene sitter veldig godt, men jeg tror de hadde gjort det også uten vrangborden - og mønsteret hadde kanskje kommet enda bedre frem.

Ja, ja - nå er valgene tatt og sokkene ferdig. Så nå kan jeg starte på neste par ut, med god samvittighet :-)

1 kommentar:

  1. Kjempefine sokker. Mye enig i det du sier, men det er jo mange som liker mye mønster og farger. Ha en flott dag

    SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails