søndag, mars 27, 2011

Nattstrikking...

Ja, jeg skal innrømme det er blitt litt nattstrikking både fredag og lørdag her... med Cabels in the Night av Bitta Mikkelborg på pinnene.

Det føltes nesten som å vinne i Lotto her da jeg var så heldig å få mønsteret på de lekre sokkene Cabels in the Night av Bittami. Den samme designeren som har laget sokkene The autumn kozy socks for men som jeg fikk helt dilla på her...

Sokkene har vært utrolig artige å strikke, for fellingen etter hællappen er litt annerledes enn vanlig, med tre fletter som møtes over vristen etterhvert som du feller. Gøy med litt ny vri.

Det jeg liker best med oppskriften (ja, både denne og The autumn kozy socks for men) er at alle maskeantall, fellinger og ting - det går opp som det skal. Mønstrene er veldig greie å følge, også blir det jo fine sokker av de også!

Mine Cabels in the Night er strikket av Cascade 220 Superwash garn i en herlig julerød farge (garnet finnes i tusenvis av nydelige farger... sukk...).

Men igjen hadde jeg beregnet litt for lite garn, så tåpartiene er strikket i Cascade Alpaca Lana D'Oro (50% ull/50% alpakk), fargen er litt lysere men siden dette er sokkene "in the night" får det gå. Strikkefastheten er lik i allefall.

Begge garntypene er forøvrig kjøpt fra StrikkInnom og garnet er fantastisk godt å strikke av. Jeg har ellers brukt pinnenr 3,5 mm - og det gikk med akkurat litt mindre enn 100g garn. Da har jeg strikket 8 fletter på leggen og 7 langs foten før selve tåfellingen. Sokkene er ca 24cm lange og passer str 38-39.

Skal innrømme det blir litt trått å gå over til siste innspurten på de tovede kommunetøflene i rettstrikkede firkanter her nå - men jeg er straks klar for litt trolling (les: toving) og gleder meg til å se de ferdige her.

7 kommentarer:

 1. Så fina sockar! Och så härlig färg! Är väldigt svag för rött!
  /Ann-Britt

  SvarSlett
 2. Smukt !! Tænker på at strikke sokker i ' Sterk' garnet , det fås jo ikke i Dk - men har fundet et par damer der vil sende nogle nøster til mig.

  God Mandag

  SvarSlett
 3. Du strikker så mange flotte sokker!
  Det er virkelig inspirerende å se. Jeg er så glad i sokker som ikke har for mange "hull" så disse var midt i blinken. Nå holder jeg på med noen gensere/jakker og vil strikke litt mer på dem før jeg begynner på sokker igjen - tror jeg...
  men her har jeg fått mange lyster:)

  SvarSlett
 4. Kul att du tittade in!
  Tyvärr förlorade Luleå med 1-0, men det är ny match redan på torsdag. Några maskor fick jag ihop under matchen, men inte var det mycket...
  /Ann-Britt

  SvarSlett
 5. Ånei.. nå falt jeg for enda et mønster!! Jeg holder på med ikke mindre enn tre strikketøy her, trenger virkelig ikke et fjerde.. :) Ville bare fortelle deg at jeg strikker på kozy sokkenefor øyeblikket. Tror jeg også sitter med litt for lite garn, så strikker begge sokkene på en gang for å utnytte alt garnet, og få de så lange som mulig.. hehe..

  SvarSlett
 6. Disse ble jo skikkelig flotte! Herlig farge!

  SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails