lørdag, november 13, 2010

Annepålandet's ribbevotter

Noen tips om hvordan man kan få tatt fine "votter på begge hendene"-bilder med en hånd??

Vrangborder og ribbestrikk er egentlig ganske praktisk, for det blir jo så elastisk og gir ofte god passform. Men de ferdige resultatene kan jo se ganske snåle ut når de ikke er i bruk.

Annepålandet hadde noen artige skriverier i bloggen sin fra en gammel bok: Strikkebog for barneskolen og hjemmet. Fra denne hadde hun blant annet funnet oppskriften på "Den svenske ret- og vrangstrikkede vot".

Måtte bare prøve meg på et par, og de er veldig enkle og strikke, men ble utrolig "akkurat passe store".

Joda, og de ser skikkelig snåle og rare ut når de bare ligger der, men når du får de på deg passer de supert! Så hvorfor gjøre ting så vanskelig alltid....

Mine votter er strikket i deilig Sterk fra Du Store Alpakka på pinnenr 3mm. Jeg har brukt ca 55g garn til dette paret. Jeg valgte å strikke vottene uten mansjetten, men de ble lange og gode likevel med sine 27cm.

Vottene ble ferdig i oktober, men her om dagen da det blåste surt ute og vottene var i bruk, fant jeg ut at jeg ville strikke en lue som passet til.

Så nå var det frem med oppskriften til Annepålandet igjen og garnposen med resten av STERK-garnet... kanskje litt lite igjen til en lue i helgrått - men jeg får stripe den med masse naturhvitt så tror jeg det skal bli bra. Så her ribbestrikkes det videre....

3 kommentarer:

 1. Så fine dei vottane blei og så ser dei så gode og varme ut!! Ønsker deg ein finfin søndag:))

  SvarSlett
 2. Fine gode votter kan jeg hilse å si, for jeg strikket maken i sin tid på skolen...også uten mansjetten. De hadde finfin passform;)

  SvarSlett
 3. Så gøy å høre at du har strikket disse da du gikk på skolen Liv. Liker det når oppskrifter ikke bare blir en "flopp" men lever videre, som Mariusgenseren etc.
  Og passformen er utrolig bra, så disse må det bli flere av det er helt sikkert!

  SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails