fredag, april 02, 2010

Vårlige Mirasol alpakkavotter

Det er rart hvordan to tomler kan ta så mye lenger tid å få strikket enn selve vottene... men nå ble også tommeltottene ferdig her i påske-regnværet.

Vottene er superenkle og strikket etter en grunnoppskrift fra boken "Strikking - Gammel teknikk i ny design". Fordelen med en grunnoppskrift er at den gir deg de riktige forholdstallene og føringer for fellingene, men samtidig er enkel å justere i forhold til det garnet og pinnene du bruker og den størrelsen du skal strikke.

Vottene er enkelt geniale, fordi både høyre og venstre vott er lik - fellingen av tommel er midt i siden - så her kan du ikke bomme på feillingene så du blir sittende igjen med feks to høyrevotter (ja, jeg har visst litt erfaring der...).

Jeg ville ha et par enkle og tynne og litt "trange" votter nå i overgangen mellom vinter og vår. Så garnvalget ble det supermyke og deilige Mirasol alpakka garnet fra Du Store Alpakka. Deilig og mykt å strikke av. Jeg brukte akkurat litt over et nøste - og har strikket på pinnenr 3/3,5mm.

Er godt fornøyd med passform og mykhet :-)

1 kommentar:

  1. Alpakka er deilig og mykt. Og disse så akkurat passe tykke ut.

    SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails