mandag, juni 01, 2009

Vi snakker om tå-opp prøvesokker!

He-he, prøvesokker er nok et godt begrep her - men jeg fikk det faktisk greit til :-)
Det å strikke sokkene fra tåa og opp isteden for å starte på leggen og strikke "riktig" vei har vært en utfordring. Jeg har strikket noen par "feil" vei (les: fra tåa og opp) men synes det har vært skikkelig knotete og fellingene er blitt fulle av hull og ganske "slappe".
Men så fant jeg opplegg i Liv's blogg, med verdens enkleste forklaring på hvordan dette skulle gjøres på en grei og forståelig måte. Så da var det bare å prøve....

Igjen fant jeg garn fra den store garnkurven (det går litt sport i det også :-) og denne gangen ble det litt rester med Falk-garn i Enebakk-grønt og hvitt, som var igjen etter noen Enebakk-luer jeg strikket i vinter. Det var litt i minste laget med garn, så jeg strikket begge sokkene samtidig for å få de like lange (les:korte).

Brukte Liv's oppskrift og voila' - jeg fikk det til :-) Så det var nesten litt synd at jeg hadde valgt så snaut med garn, og i den litt vel grønne fargen... men siden de er så korte i skaftet, kan jeg bruke de i "skog-tråkkerne" mine.
Nå er jeg i allefall ikke redd for å prøve på nytt - å strikke sokkene "feil vei" fra tåa og opp.

1 kommentar:

  1. Så fint at du fikk det til! De ser jo riktig bra ut. Når man først har fått det til en gang er det ikke noen gåte lenger, bare morro;))

    SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails