fredag, mai 22, 2009

Hubby House Socks (ektemannens hus-sokker)

Hubby House Socks - et artig navn på månedens sokker for mai :-) i "Sokker 2009". Oppskriften er egentlig til tå-opp-sokker, men jeg har snudd på visa og strikket de "riktig vei (i min verden). Forøvrig var det et fint mønster og greit å strikke den andre veien også.

Jeg har brukt garn fra "kurven" og det ble Gjestal Nagano, med strikkefasthet: 26m = 10cm og pinner nr 3 mm. De ferdige sokkene ble ca 28cm lange i foten, og tilsvarer ca str 43-44. Så nå er det bare å lete etter et par store føtter...

Siden jeg strikket sokkene "feil vei", måtte jeg justere oppskriften litt, men mønsteret var såpass enkelt og greit og lett å gjøre om til sokker strikket fra leggen til tåa. Jeg la opp 64 masker, og strikket i vei. Jeg felte 8 masker på vei ned leggen, siden det ikke var vrangbord her - så de vil sitte litt bedre.
Jeg valgte Eye of pattrick hæl, isteden for glattstrikket. For med rent ullgarn er det greit med litt mer hold i hælen. Avsluttet med båndhælsfelling. Foten ble strikket til den var ca 21cm, da strikket jeg den lille pynteborden, før tåfellingen. Sokken ble totalt ca 28cm, som tilsvarer ca en str 43-44.

Nå gjenstår det bare å finne en "ekte mann" som kanskje har kalde føtter og derfor trenger et par nye varme sokker på føttene :-) i mellomtiden får de seg et opphold i "gi-bort-kurven".

4 kommentarer:

 1. Mai-sokkene ble flotte i grått, Babben!

  Nå fikk jeg tilbake lysten til å strikke sokker igjen. Men har fremdeles to ermer igjen på crazy-Mariusen. Får vel forsøke og gjøre meg ferdig så ikke hele kurven blir full av UFO'er.

  Vi strikkes!
  Ha en framleis strålande vår :- )

  SvarSlett
 2. Vil tro det er mange som kunne tenke seg å ha disse sokkene på beina. De var flotte - og akkurat passe maskuline.

  SvarSlett
 3. Flotte sokker, jeg er sikker på du finner en med litt kalde føtter!

  SvarSlett
 4. Du som er så kreativ, tar så bra bilder og liker alonger...... du må bli med på linselusalongen vi starter i juni...... blir gøy!

  http://sisseloonie.blogspot.com/2009/05/linselusalongen.html

  SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails