lørdag, juli 05, 2008

Juni-sokkene ferdig på overtid..

Det tok sin tid å komme i havn med JUNI-sokkene. Det har både vært varmt i været (les: liten strikkelyst) og mye jobbing før ferien. Så selv om jeg kom raskt i gang i starten av juni har sokk nr 2 blitt liggende på vent en stund.

Verst var det å oppdage at oppskriften for juli-sokkene var lagt ut litt tidligere så vi kunne få med oss oppskriften på ferie.... her var det bare å skynde seg å bli ferdig så jeg kunne starte på juli-sokkene snart :-) Men Juni-sokkene ble ferdig og jeg er fornøyd med resultatet selv om oppskriften måtte justeres litt underveis.

Jeg har brukt SILJA-garn og pinne nr 3, og oppskriften er fra Drops. Var glad jeg hadde strikket noen sokker før jeg begynte på disse - for jeg fikk hverken garn, pinner eller antall masker helt til å stemme. Jeg tok derfor utganspunkt i maskeantallet vi skulle legge opp - og valgte pinner og garn ut fra det. Ellers har jeg droppet en felling og strikket på ca 60 masker.

Hælfellingen jeg har brukt er hentet fra Basketcase-sokkene vi strikket i mai - jeg kaller den bare for "vaffel-hæl". Liker den godt og mønsteret minner meg litt om vafler...

Tåfellingen har jeg også justert litt - og lagt inn to nøytrale masker mellom over- og underfellingen slik at den blir litt rundere, og ikke så kantete som når du feller uten masker mellom fellingene.

Men nok en gang har det vært lærerrikt å prøve seg på et nytt mønster fra Sokke-alongen Sokker 2008.
Selve flettemønsteret er litt "juks", men var egentlig veldig dekorativt og kan benyttes på andre ting enn sokker også - som en pyntebord eller kant. Så selv om jeg ikke var veldig glad i denne oppskriften, var det detaljer å ta med seg videre her også.

Nå er det bare å få startet på JULI-sokkene :-)
God sommer!

2 kommentarer:

  1. Kjempeflotte junisokkar i ein herleg farge! Ønskjer deg ein fortsatt fin sommar.

    SvarSlett
  2. De ble jo veldig fine da..... Lekker farge.

    SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails