søndag, juni 15, 2008

Strikkedugnad for de små

Leste i juni nummeret av "Knitting" om Paul O'Grady som hadde satt i gang en skikkelig strikkedugnad som han kaller "Knit one, save one".
Formålet er å strikke 10 millioner ull-luer til spedbarn, så de holder kroppstemperaturen. For et nyfødt barn kan bare 2 grader fall i kroppstemeraturen være forsjellen på liv og død.
Paul oppfordrer derfor strikkere, og folk som ikke kan strikke - til å ta del i aksjonen for å redde livet til flere små.
Her kan du lese mer om strikkedugnaden, tips til strikkeoppskrift og ikke minst et raskt strikkekurs for deg som ikke har strikket noe før..

For noen år tilbake var jeg med på en tilsvarende dugnad hvor vi strikket luer og sokker til premature babyer for at de skulle holde seg varme. Den dugnaden var dratt igang av en norsk sykepleier ved et sykehus her hjemme. Hun samlet opp sokker og luer og tok de med seg når hun var ute på oppdrag utenfor landet. Skal se om jeg ikke kan finne igjen den saken - for kanskje den dugnaden fremdeles er igang?

Vi som er så heldige å kan strikke så mye fint av deilig garn i vakre farger - ikke bare for å holde oss varme, men fordi vi ønsker oss en ny fin genser... kanskje vi skulle ta noen omganger for disse som virkelig trenger varme ullplagg - En lue mellom hvert plagg vi strikker til oss selv kanskje?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails