tirsdag, oktober 04, 2011

Dårlig pantent på å plukke opp falne masker...

Jeg driver å strikker på et (laaaaangt?) patentstrikket skjerf. Det ligger i sin egen krok av sofaen og får noen runder i ny og ne. Så det vokser litt, men ganske sakte.
Nå måler det ca 110 cm så det begynner å bli ganske varmt å ha i fanget lenge av gangen. Utfordringen er at jeg har mistet noen masker, og prøvd å plukke de opp igjen - men det er jo nesten umulig å få pent uten å rekker opp helt tilbake til der feilen/masken falt. Arg! Så nå ser jeg jo noen "krøller" langs kanten som ikke burde vært der - men orker jeg å rekke opp enda en gang - neihehei!

Men utover det er det artig med litt patentstrikking - og jammen blir det mykt, fleksibelt og varmt! Bare jeg slipper flere falne masker da...

PS! Kan du noen smarte knep for å plukke opp masker i et patentstrikket strikketøy - så meld fra!

8 kommentarer:

 1. Det kommer sikkert til å varme godt når kulda virkelig kommer. Patentstrikk tar sin tid så det er lurt å strikke som du gjør, litt nå og da :)
  Jeg har nok ingen god måte å plukke opp falne masker, håper noen kan hjelpe - skulle likt å visst selv også.

  SvarSlett
 2. Flott skjerf! Patentstrikk er virkelig deilig til skjerf - mye mykere enn vanlig vrangbordstrikk. Jeg har strikket noen patentskjerf - det tok sin tid, og jeg måtte rekke opp hver gang jeg fant noen feil lenger ned. Aner ikke om det går an å plukke opp masker i patentstrikk jeg - i så fall håper jeg de som kan kunsten gir oss et hint her!

  SvarSlett
 3. Så flott det blir! Spennande med patentstrikk, det har eg aldri strikka. Berre halvpatent.

  SvarSlett
 4. Du er jammen tålmodig for fint blir det!

  SvarSlett
 5. Ser mjukt og varmt ut skjerfet ditt! Trur eg har rekt opp igjen når eg har mista masker, så eg har ingen tips å gje deg.

  SvarSlett
 6. Det kommer til å bli et flott skjerf! Jeg pleier å knote litt med heklenål, men ender som oftest opp med å rekke opp ... Patentstrikk tar fryktelig mye tid syns jeg, men det blir jo så flott :)
  Supre grytekluter du har under her!

  SvarSlett
 7. Hei!
  Kikket bare innom for å høre hva du fordriver tiden med nå, og jammen holder du på å rekke opp... Veldig kjedelig:-) Men pent blir skjerfet, dog:-)
  Gleder meg til du spretter pip-pip-hespa, og se hva du har tenkt for den!
  Ha ei flott uke!

  SvarSlett
 8. Hei og takk for alle koselige meldinger - og støtte rundt opprekkingen. Jeg skjønner det ikke er noen snarveier, og bare er å rekke opp feil og nedslupne masker i patentstrkkingen. Eller glatt overse alle feil... ;-)
  Annepålandet, det var du som lurte meg utpå dette - med dine lekre patentstrikkede skjerf i din blogg. Men et greit strikketøy har det så absolutt vært.
  Bittami - jeg kn jo ikke strikke om min aller første pip-pip så fort! Den må nytes litt til først, og glede meg over at jeg faktisk har en ekte Meis her i huset! Sså får vi se om det kanskje blir et par Bittami-sokker av den eller en deilig skjerf/sjal-sak etterhvert. Den fargen er jo bare så herlig så jeg føler den må litt opp i lyset liksom... :-) så du får bare følge med her videre..
  Dere får strikke, hekle og kose dere videre damer - og takk for besøket :-)

  SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails