lørdag, oktober 22, 2011

Bjørneragger

Jeg startet å strikke opp litt vrangborder, og fine frem flere prosjekter her sist helg.
Jeg trengte en liten "igang-settings-dugnad" for å ha noen lett tilgjengelige strikkeprosjekter på bussen inn til jobben.

Nå ble det likevel bilkjøring denne uken, så da ble det ene bussprosjektet plutselig et sofaprosjekt.. :-) for det er rart med det når du først har stukket pinnene i et godt garnnøste, da er det lett å bare strikke videre...

Garnet jeg har strikket av kom den siste garnpakke fra Sokkegarnklubben hos Strikk Innom.

Järbo Raggi - er mykt og fast, og godt å strikke av. Litt tykkere enn jeg pleier å strikke av. Garnet hadde en litt uvant fargemix for min del, og minnet litt om skogbunn med mose og lav egentlig. Det ga ganske tydelige striper i flere farger. Likte det egetlig mer og mer etterhvert som den første sokken ble ferdig. Strikket på pinnenr 4mm så det gikk jo ganske raskt unna.

Jeg prøvde meg først på en oppskrift med litt fletteaktig mønster på forsiden, men fikk det ikke helt til å stemme og ga opp litt før jeg hadde testet veldig mye...
Så da ble de heller et par vanlige raggsokker i ribbestrikk. La opp 44m og strikket vrangborden/leggen ca 18 cm og foten ble 19 cm før jeg startet tåfellingen. Det gikk med ca 125 g garn til dette paret, så det var mer enn nok garn (nøstet var på hele 150g). Men enda har jeg et nøste til med Raggi her - i en annen fargemix - så da har jeg det på lur til jeg virkelig skal kjøre bussen til jobben igjen :-)

4 kommentarer:

 1. Herlige farger på de sokkene! Vanlig vrangbord er helt greit med sånt garn, for annet mønster forsvinner jo nesten. Det er sikkert noen som blir glad for disse. Ha en god søndag!

  SvarSlett
 2. Flotte sokker du har strikket, og jeg falt helt for den fargen der. Jarbo raggi er et deilig garn.

  SvarSlett
 3. Så fine de ble! :-) Liker den grønne og den lilla best av de nye 150 gramsnøstene.

  SvarSlett
 4. Ser ut som noen deilige sokker. Godt at det finnes mykt og godt sokkegarn som det er litt tykkelse på. Kjekt med enkle sokker når garnet lager så mye mønster i seg selv.

  SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails