søndag, september 25, 2011

Cubics og Kollage - terningkast 6

De kan virkelig anbefales! KnitPro Cubics - firkantede strikkepinner, så rart som det enn høres ut - så funker de som bare det! Faktisk er de kjempegode å strikke med!!

I den herlige Vilma-pakken jeg vant hos Vilma, var det bla. et sett med KnitPro Cubics 2,5mm/15cm.
Jeg er godt kjent med de vanlig KnitPro pinnene, og liker de spesielt godt når jeg strikker med tynt garn, og når jeg strikker fletter eller hullmønster - for pinnene har litt lengre spisser og gjør det enklere å plukke opp og vri masker.

Cubicsene var ikke så spisse, men de er utrolig gode å holde i - og maskene sklir liksom ikke sine egne veier... men glir samtidig lett av pinnene når du strikker. Det virker nesten som maskene liker disse pinnenen godt også! Jeg leser ellers hos DSK at "Mange som sliter med leddgikt eller har andre svakheter i hendene synes det er bedre å strikke på firkantete pinner" - kanskje det er bedre for oss med vonde nakker også.... det hadde i såfall vært fint :-)

Men denne gangen er det ikke bare pinnen som fortjener litt skryt. Også dette "nye" garnet er fantastisk godt å strikke av.
Kollage Sock-a-liousius - både nytt merke og garn for egen del, med en bladning av ull, silke og litt nylon. Kjempedeilig å strikke av, og det er blankt og fint, og finnes i flere herlige farger.
Jeg fikk den første (blå-turkise) hespen i en sokkegarnpakke fra Strikkinnom i sommer, men har allerede sikret meg en hespe til.... i lys syrin-lilla... herlig!

Så hvem sier at ikke godt utstyr og verktøy er halve jobben?!
...eller var det halve gleden kanskje... ;-)

8 kommentarer:

 1. Helt enig! De er gode å strikke med. Så spennende garn du viser:) Det må visst sjekkes nærmere!

  SvarSlett
 2. Håller också med dig om att rätt garn, stickor och mönster då är det något extra med att sticka.
  Har inte testat de fyrkantiga stickorna än men det kommer jag att göra.

  SvarSlett
 3. Høres ut som jeg må prøve disse pinnene. Helt sant, flott garn.godt mønster og gode pinner er for meg hele gleden. Strikking er den beste avslapning ( som regel). Ha en flott kveld

  SvarSlett
 4. Jeg har bare så vidt hørt at det finnes firkantede pinner, men når du sier at de er gode så må jeg vel tro på det, og kanskje prøve å lete dem opp et sted... ;)

  SvarSlett
 5. Dette var nytt for meg - ante ikke at det finnes firkantede pinner. Høres spennende ut. Håndarbeid er god meditasjon, for ikke å si den beste.

  SvarSlett
 6. Alltid åpen for å prøve noe nytt - også firkatede pinner :-D
  Etterpå...
  Først må jeg overleve hekledilla, denne basillen som biter seg fast - gryteklut etter gryteklut etter gryteklut...
  Så alvorlig er angrepet at det ikke er tid igjen til å følge med på bloggverden!
  Ergo gikk jeg glipp av bytteringen jeg ser/leser om litt her og der UHU

  SÅ, plaster-på-såret: den lekre kluten du byttet med A's Almanakk - finnes oppskriften noen plass?

  SvarSlett
 7. hej Babbsen :-))

  Cool at du lider pindene , nu har jeg testet dem,,det kræver en anelse tilvænning , men jeg er standhaftig og giver dem een chance :-))

  Klem

  SvarSlett
 8. Godt verktøy er jo viktig :-) Garnet du nevner er lekkert. Jeg har akkurat strikket et par sokker i dette garnet og kan virkelig anbefale det!

  SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails