torsdag, januar 01, 2015

La året starte med et eventyr!

RØDE og fine nyttårsvotter, som matchet bra til halssjalet mitt!

Eventyrvotter er en fin start på det nye året, og aller best når de ble så røde og fine.

Vottelaugets to e-bøker med Eventyrvotter er en super samling vottemønstre, men inneholder også masse inspirasjon og fine tips til hvordan du kan lage variasjoner med egen vri på vottene. Virkelig en super samling med oppskrifter og ideer!

Rett før jul startet jeg på Askeladden vottene som Anne Skøyen har designet. Måtte ha et enkelt og greit strikketøy på bussturene til og fra jobb, og da nytter det ikke med lekre og intrikate mønstre og diagrammer som skal leses med lupe. Det er best med noen enkle oppskrifter/mønster som lett lar seg memorere så det bare er å strikke (selv om det er mørkt, svingete veier eller det er trangt på en stappfull buss). Askeladden funket supert!


Vottene mine er strikket i deilig og myk MITU fra Rauma (50% alpakka + 50% ull) i julerødt, på pinnenr 3,0. Det gikk med ca 85g garn til dette paret som er i damestørrelse. Veldig fin passform, og hele votten er 30cm lang med 8cm vrangbord.
MITU var ellers et nytt, og veldig hyggelig bekjentskap. Nydelig garn å strikke av og slettes ikke så "slapt" som mye av alpakkagarnet ofte er. Håper det holder seg fint i bruk også.


Vottene ble skikkelig nyttårsvotter, ferdig strikket i natt, mens selve trådfestingen fikk jeg tatt unna her idag. Men nå sitter jeg her og blar og søker etter noe å pynte vottene med - for de trenger liksom litt personlighet.. Så blant annet at Monstermønster-Merete hadde laget flere artige variasjoner.

Jeg har funnet frem et par strikke/heklebøker med motiver som kan strikkes eller hekles, blomster, hjerter, stjerner etc. Eller kanskje jeg skal finne noen fine knapper? På Garnstudio fant jeg også noen søte blomsterfigurer. Men hva skal jeg velge mon tro?


Jeg har funnet frem litt tynnere STERK fra DSA, i orange, lilla og hvitt - som jeg tenkte kunne passe til "pyntemotiver" - men hvilken farge skal jeg gå for? Jeg får tenke litt på det.... mens jeg starter på neste eventyr her!

Bli med på Eventyrlig romjulsstrikk du også!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails