søndag, januar 04, 2015

Et hjerte fra eller til


Jeg har startet på vottene Eventyrlauv som Frida Engeset (med bloggen Silkesauen) har designet. Hun er en av "Vottedamene" i Vottelauget som står bak de to e-bøkene med Eventyrlige votter.

Jeg valgte meg finull - som vanlig - til vottestrikkingen, og startet opp. Da jeg var forbi halvveien og toppfellingen skulle starte, ante det meg at de kunne bli litt snaue. Strikket likevel ferdig for toppfellingen var litt lenger enn vanlig. Men votten ble snau.

Skulle jeg rekke opp og prøve å legge opp litt flere masker og strikke den lit lenger? eller bytte til litt tykkere garn mon tro?
Noen av favorittvotteme mine - likevel ganske ulike
Jeg dro frem noen andre strikkevotter som er mye i bruk her, og målte og sammenlignet mansjettlengder, tommelfellinger og hele lengden på de andre vottene - uten å bli særlig klokere.

Målte mot en annen eventyrvott - som passer veldig godt. 
Vottene jeg bruker mest og som passer best, var sååå forskjellige i "anatomi" at det var mer forvirrende enn oppklarende. 


Jeg rakk opp halve votten, la til en ekstra hjertebord (10 omg) før jeg startet på ny toppfelling. Det så ut til å fungere fint. Mansjetten min er også litt lenger (med 12 hullrader totalt) enn oppskriften, så votten ble totalt 31 cm lang.


Kanskje meningen bare var å legge til et ekstra hjerte... For med litt mer hjertekraft passet votten suverent! Så moralen her må være å strikke med hjertet, og ikke å sammenligne med de andre vottene..

8 kommentarer:

 1. Så fine farger på vottesamlingen din! Synes du løste utfordringa med vottestørrelsen på eg god måte.

  Godt nytt strikkeår!

  Klem

  SvarSlett
  Svar
  1. Godt nytt år til deg også Ingunn, og takk for koselig hilsen.
   Så får vi kose oss videre i 2015 med pinner og garn!

   Slett
 2. Disse ble kjempefine! Artig å se vottesamlingen din :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk skal du ha Anne :-)
   Så håper jeg dere "Vottedamene" fortsetter med den gode ideen deres, for jammen har de to vottebøkene utrolig mange fine mønster - det skulle bare fulgt med litt ekstra strikketid også ;-)

   Slett
 3. Så godt å høyre at eit ekstra hjarte var den "vesle" hjelpa som skulle til! Og vottesamlinga di ser ut som ein flott bukett! PS: Eg skriv eit par spørsmål til deg på Raverly :-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det ble nesten litt poetisk - at det bare måtte et ekstra hjerte til for å få vottene til å passe. Dette skal bli et fint par!
   Takk for at du har laget så nydelig mønster, fortsett med det! :-)

   Slett
 4. For ei flott vottesamling du har. Det blei flotte hjertevottar :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Tusen takk Bodil :-)
   Votter er jo bare moro å kunne variere, så da trenger man jo mange par... ;-)

   Slett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails