søndag, september 21, 2014

For mye av det gode - på en gang?!


Akkurat nå føles det nesten som det er alt for mye av det gode - på en gang! Så akkurat nå hadde det i grunnen vært fint med noen uker strikkeferie (les: ferie for å strikke, ikke ferie fra strikkingen!)


Mysteriestrikk med Tori - sukk og akk for noen eventyrlige mønstre hun lager, og enda verre er det når det lages mysteriestrikk og vi bare får en liten bit av mønsteret fordelt over noen uker. Det er jo bare å be om trøbbel... for tyning av både nysgjerrighet og ikke minst tålmodigheten til oss strikkere.
Siste "nøkkel" eller del av mønsteret vi fikk, var til toppen av vottene - så nå er det bare tommeltottene (som jeg er så glad i!) som mangler. Disse vottene blir bare sååå fine - og har masse morsom mønsterstrikk - så denne gangen gleder jeg meg faktisk til tommeltottene også :-)


Nå midt i jakta, strikkes det også på et par Skitt Jakt! sokker, etter mønster fra Bitta. Har strikket et par fiske-sokker av samme mønsteret tidligere (Skitt Fiske!), men de kan jeg jo ikke bruk på jakt..
Tenkte kanskje dette kunne bli et par "lykke-sokker" for god jaktlykke... så får vi se om det gir litt mer fugl i sekken i løpet av høsten.

Har lenge ønsket meg Pinneguris artige Sinnasaujakke. Men jeg kjenner meg selv så godt at jeg vet det er kjempemoro å starte på sånne digre prosjekter, men ikke så moro og strikke bol med mange hundre masker i tynt garn. Montering med klipping står heller ikke på favorittlisten...
Likevel, deilig ullete ullgarn i vakre farger, og et utrolig bra og velskrevet mønster på topp-ned strikket jakke - det har fristet lenge nok...
Har valgt et nytt ullgarn fra Bittas butikk "Järbo Gästrike 2tr", i rødt og orange(!) og tester ut litt.


Men så dukket jo Colorina-halsen til Tori opp da, og i nydelig garn fra NinaPetrina... ja, da gikk det som det måtte - og nå venter jeg på orange og lilla merino :-) og Tori-fargene er bare rålekre!!
Som flere av Tori's mønster inneholder det flere forskjellige mønsterrapporter man kan mikse og matche, så man får sin helt egen vri. Velskrevet og med fine diagrammer, ligger oppskriften og verker etter å bli satt pinnene i...

(bildet av Tori med den fine halsen er lånt fra NinaPetrinas nettbutikk, hvor du finner både oppskrift og garn)


Bittas nydelige klut-bok er i seg selv en kilde til alt for mange prosjekter man har lyst å strikke med en gang! Men det går jo ikke, når valgets kvaler gjør det vanskelig å bestemme seg for hvilken klut jeg skal strikke nå.
Så Klut-boken og kassen med bomullsgarn står å gløder her ved siden av sofaen og bare venter...

(Kluten høstløv, som jeg har strikket i høstlig orange, en av de mange fine oppskriftene fra boken)

Den nye boken til Arne og Carlos med tovede tøfler er også en sånn glede som bare venter på å bli valgt. Som tidligere har de et basismønster på tovet tøffel som de viser 30 variasjoner av. En artig og varm ide. Men foreløpig bare blar vi litt i boken for å bli litt kjent før kulda virkelig setter inn..

* * *

Så som dere skjønner er det nå alt for mange morsomme, fine, spennende prosjekter på gang eller på vent. Mengder med orange og høstfarget garn som ligger her å gløder og lokker....

Kanskje jeg rett og slett må ta meg en liten høst-strikke-ferie :-)7 kommentarer:

 1. Her hadde du mye spennende på gang ja! Kjekt når hobbyen er så inspirerende at man vil lage noe hele tiden:)

  SvarSlett
 2. Strikkeferie, ja, det høres helt nydelig ut:) så mange fine oppskrifter, så mye fint garn... Men akk, så liten tid. Gleder meg til å se hva du får til av alle prosjektene som venter.

  SvarSlett
 3. Aiai, så mye fint på pinnene! En liten strikkeferie hadde ikke vært så dumt nei.

  SvarSlett
 4. Det mener jeg absolutt så mye som du har på agendaen. Men de mest kjærkomne strikkestundene er nå en gang når arbeidsdagen er over,synes jeg. Lekre saker du holder på med!

  Riktig god høstuke ønskes av Ingunn

  SvarSlett
 5. Ho ho, så mye herlige prosjekter!! Jeg skal snart ha litt høstferie. Da håper jeg det skal bli tid til litt strikkerier også :)

  SvarSlett
 6. Takk for koselige tilbakemeldinger :-)
  Ser ut til at det er et udekket behov for strikkeferie her, og flere som er klare for det!
  Kos dere videre damer, med pinner og garn - heldige vi som har strikkehobby ja! Så jeg får bare si at idag er det mandag, og snart helg igjen heldigvis :-)

  SvarSlett
 7. Hei Babben, og gratulerer med singelvott-prisen i den eventyrlege konkurransen vår! No har vi lyst til å sende deg garnpremien raskast muleg, og treng postadressa di! Helsing Frida & Vottelauget http://www.eventyrligevotter.blogspot.de/2014/11/vinnarane-av-ekstra-prisane-er.html

  SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails