søndag, august 17, 2014

2 km med høst, klar til bruk!


Idag har jeg virkelig sveivet igang høsten her. 8 hesper (eller 2 km!) HIFA Fjord-garn i vakre jord/høstfarger er sirlig nøstet opp i strikkeklare nøster - og jammen ligger de her og roper om å bli tatt i bruk!

Jeg strikket et par testsokker i HIFA Fjord her i sommer, for å prøve ut garnet - og det ble full klaff for min del. Det er ulleter å strikke av, men de blir myke og gode etter en vask. Testsokkene har fått seg noen turer i skogen, med både vått og varmt vær, og blir bare bedre for hver tur, de tilpasser seg foten veldig fint uten å tove. Så nå får det bli enda noen flere par med glade ullete høstsokker!

Jeg hadde ikke tenkt så mye over det, før jeg avsluttet et par prosjekter og skulle rydde bort restenøstene - jammen var det ikke brun/orasje/rød høstfarger på nesten alt sammen... Heeerlige farger altså!

Ulempen derimot med å bruke mange fine høstfarger på samme prosjektet, det er å feste alle trådene etterpå... men utrolig nok fikk jeg det unna! Så nå er et nytt par fargerike raggsokker i Sterk klare til bruk :-)


For meg som er et typisk høstmenneske, passer kanskje ikke denne høstlige fargepaletten alltid til moter og trender, men til raggsokker og kluter er det liksom ikke så farlig....

Skog-kluten er en smakebit fra Bittas nye KLUT-bok som slippes i slutten av august. Dette var virkelig et mønster jeg falt pladask for, og garnet er Järbo Elise i en flerfarget "merkelig" fargemix - men som også er litt høstlig av seg (Liker!).

Til og med til Torris store mysteriestrikk som starter 1. september har jeg funnet noen knalle høstfarger - men jeg har foreløpig ikke greid å velge "bare" de to fargene som trengs. Er ganske sikker på at hovedfargen bli i varm oker, mens kontrastfargen jeg skal ha, er litt mer usikker. Kanskje dyp rød, mørk brun eller lilla?
Nøstene ligger på stuebordet og gløder, og valges kvaler ypper til dyst. Heldigvis er det enda noen dager igjen til det store votte-mysteriet starter og garnet må være i klart.
Fremdeles mulighet å henge seg med, KAL'en foregår på Ravelry i strikkegruppa "I make Mittens" 


Så høsten betyr så mye hyggelig for min del;
Garn i fine farger, ull-ull-ull!, klare fine høstdager, telys som kan tennes igjen når kveldene blir mørke, skogen som skifter fargeprakt fra dag til dag, snart jakttid, koselig strikketid om kveldene, raggsokker og ullgenserne kan tas frem igjen.... fin tid dette!

3 kommentarer:

 1. Så mange fine høstgarn-nøster du har�� jeg skulle prøvd det sokkegarnet fra Hifa, høres veldig bra ut! Så spennende med kal, tror jeg skal kikke innom linken. Ha en fin uke!

  SvarSlett
 2. Høstfarger er alltid in. Digger Sterk-sokkene! :-)

  SvarSlett
 3. Så nydelige farger på garnet ditt! Klart det roper også! Den kluten er kjempefin, sokkene likeså!

  Ha en fortsatt fin dag!

  Klem

  SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails