torsdag, juli 17, 2014

Den store pinnefrigjøringen

Sommertid og lange deilige dager egner seg godt til noen hyggelige prosjekter. Eller til prosjekter som begynner å bli av god gammel årgang... Her var det på tide å få satt noen pinner fri!

Jeg får si at ulempen med nettet og sosiale medier er at det hele tiden dukker opp nye prosjekter som jeg har lyst og starte på - nå, med en gang! Men selv om jeg prøver og lure meg selv med å sette strikkekurven bak sofaen og late som jeg ikke ser alle de halvferdige årgangsprosjektene - så vet jeg godt at de er der.

Så - en kveld var det på tide å få de frem.... og det rare var at jeg ikke helt skjønner hvorfor noen av de er blitt liggende uferdig for både garn, farger og mønstre er kjempefine! Men enkelte ganger er det kanskje tiden som blir knapp, eller man ikke blir ferdig i tide eller at jeg rett og slett bare blir litt lei. Men jeg tror den aller største årsaken er at det har dukket opp et nytt prosjekt som jeg har lyst å starte på....

For ikke å gape over alt for mye på en gang, har jeg bestemt meg for å ta et årgangsprosjekt av gangen, mellom de nye prosjektene - så jeg ikke blir lei før jeg har fått noe ferdig. Alle prosjektene er ikke like gamle, det må sies - men de har havnet i den skumle strikkekurven bak sofaen og da er det uansett fare for et laaaangt opphold der.


Et av de yngste prosjektene jeg fikk ferdig på null komma null var et par helt enkle raggsokker i Fjord-garn fra Hillesvåg. Dette var et testprosjekt jeg startet på i våres for å prøve et nytt sokkegarn. Helt enkel raggsokker i deilig ullete ull. Garnet minner meg litt om grov finull - og som en finulloholiker tenkte jeg dette måtte bli toppen.
Likte både garn og farger, men ulla er blandet med litt nylon for å forsterke garnet - og nylonforsterkningen røytet litt og gjorde garnet litt "trått" å strikke med (selv om jeg så absolutt er for litt forsterking av ullgarn til sokker). Ellers liker jeg den ullete følelsen, og tanken på at garnet er produsert her til lands. Mange fine farger er den å få i også, så denne skal jeg nok prøve igjen.
Sokkene ble forøvrig ullete og gode på foten, selv om temperaturen ute er ganske varm - så slår ingenting ull rett på kroppen.

Et prosjekt mindre i strikkekurven, 5 pinner frigjort og et par nye raggiser i skuffen!

3 kommentarer:

 1. Så fine farger i stripene. Gjorde virkelig susen! Det kan høres ut til at dette sokkegarnet er noe for min kar. Han liker best sokker som er tykke og strikket i god gammel raggsokkegarn, som også er litt trått å strikke med. Alt annet kaller han pen-sokker, de kan man jo nesten ikke bruke;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei og takk for hyggelig besøk!
   Du bør helt klart prøve å strikke et par i Fjord-garnet! Jeg gleder meg til å prøve sokkene på tur i skogen, og håper de vil tove seg litt lett. Kan jo ikke strikke bare pen-sokker heller ;-)

   Slett
 2. Hei
  Jeg er også veldig begeistret for Fjord-garnet. Sokkene blir som du sier bare bedre og bedre i bruk. Har et par jeg er veldig glad i. Også har jeg mange fine nøster liggende på lur :)

  SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails