fredag, juli 18, 2014

Den store pinnefrigjøringen II - for kjærleik og fred

Nok et årgansprosjekt er ferdigstilt, denne gangen et par votter for kjærleik og fred (Ravelry-link) designet av Torirot . Dette er ikke det første paret jeg strikker av dette mønsteret, og er faktisk favorittmønsteret mitt for votter! Syntes det er så vakkert med det snirklete mønsteret som minner meg om smijernspynt, samtidig som det inneholder fine symboler for både "kjærleik og fred".

Dette er det tredje paret jeg strikker av mønsteret, og jeg tror ikke det er det siste - selv om dette siste paret har måtte godgjøre seg i strikkekurven siden 2011 før de ble ferdig. 


Ikke overraskende, så tok det ikke så lang tid å få de ferdig - halve venstrevott og to tommeltotter var det som manglet denne gangen. Så nå er nok et prosjekt ferdig, og 5 nye strikkepinner sluppet fri.
Selv om jeg har brukt drøyt 3 år på å få disse ferdig, så kan jeg varmt anbefale mønsteret! 

Jeg har en anelse om hvorfor disse ble et årgangsprosjekt og havnet i strikkekurven bak sofaen. Tommeltotter! 

Tommeltott under arbeid... 
Noe så pirkete og kjiipt å strikke som tommeltotter, kan ta motet fra enhver, selv om mønsteret er vakkert.... En tommeltott med 24 trange masker og 22 omganger, det er faktisk det som skal til å få en tommel ferdig på disse vottene. Jeg er nesten sikker på jeg har brukt like lang tid på en tommeltott som en halv raggsokk... 
Så moralen må være å få unna tommeltottene så fort som mulig når jeg strikker votter, og aller helst ha litt tidspress så jeg ikke kan utsett de... og bare ha et par votter på pinnene av gangen... for jammen har jeg ikke et par til her som venter på tottene sine.
Votter for kjærleik og fred, framside

Votter for kjærleik og fred, forskjellig symbol på baksidene og tommeltotter...

5 kommentarer:

 1. Vottesommer :-) Ja, det er nok best å gyve løs på tomlene med en gang, ellers blir de lett liggende...

  SvarSlett
  Svar
  1. Helt klart Tori. Så får jeg bare håpe jeg nå har lært da... ;-)

   Slett
 2. Disse har jeg også strikket - vakkert mønster! Og hadde døgnet hatt litt flere timer, hadde jeg ratt strikket noen par til av samme sorten ;-)

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, hadde vi bare fått innvilget noen ekstra strikke-timer i døgnet :-) Jeg går allerede og drømmer om et par til i noen fine farger....

   Slett
 3. Disse er virkelig fine! Jeg har strikket et par tidligere til min datter. Og de er mye brukt om vinteren. Så mange fine nøster du har i finull! Herlige farger:) velkommen som følger hos meg:)

  SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails