lørdag, mai 19, 2012

Som en "fersking" igjen..Noen prosjekter kan ta litt tid å fullføre, særlig når man "aldri har gjort det før". Det kan virke enkelt og greit i starten, men så møter man på noe man ikke har gjort før. Som å strikke fingervanter!

Jeg startet på et par fine fiskevotter som jeg bare falt helt for. Det er en mønsterstrikket vott med fingervanter inni. Så kan du ta av og på tuppen på votten ettersom du driver med noe som krever fingrenes finmotorikk eller ikke. Egentlig en genial oppfinnelse.

Selve votte-kroppene har ligget ferdig en god stund. Den siste tommeltotten kom på plass i går. Men så stoppet det litt opp, for nå skulle de innvendige fingervantene strikkes.
Jeg vet ikke hvor mange par votter jeg har strikket, men fingervanter har jeg aldri strikket tidligere...

Så strikke-nissen dukket raskt opp på skulderen med rå latter og spydige kommentarer om at dette kom aldri til å gå bra, at det bare ville bli vanskelig... Sukk!

Utpå kvelden tok jeg sjansen, startet med noen glatte omganger før fingrene skulle strikkes en for en... Og det ble mye tråder, pinner og masker å holde styr på - det er helt sikkert.
Men så begynte jeg å feste alle de løse trådene før neste finger skulle strikkes - og tok det rolig og pent til alle de fire fingrene stod på geledd!
Jeg hadde faktisk fått det til!! Jeg følte meg som en skikkelig fersking som hadde fått til noe kjempevanskelig for første gang. Snakk om opptur!!

Nå er jeg igang med innervante nr 2 her, og har oppdaget en ny utfordring. Hvordan i all verden skal jeg få sydd fast innervanten i votten - uten at det blir bare klumpete og stramt... og stygt på utsiden av votten hvor mønsteret er?

Tja... jeg får kanskje vente på strikke-nissen igjen, så jeg kan motbevise at jeg faktisk får det til - igjen!

Men for ordens skyld, har du strikket slike votte-vanter og har noen gode tips for å få festet innervanten - så er jeg evig takknemlig!

6 kommentarer:

 1. Bra jobba! Blir mye pirk med sånne fingre...

  SvarSlett
 2. Én ting er å strikke fingervanter, det er jo ganske lett - noe helt annet er det å strikke vanter INNI en vott. Det er ganske vanskelig! Jeg har nettopp gjort det, og holder på med par nr 2. Men mine er helt ensfarget, og da blir det straks litt enklere. Og jeg brukte en annen metode - lagde oppskriften selv underveis og strikket alt i ett, så ingenting skulle sys sammen til slutt (blogget om det her: http://asalmanakk.blogspot.com/search/label/fingerl%C3%B8yse).
  Har du Raumahefte LVS-3? Der står disse vottene: http://www.ravelry.com/patterns/library/gloves-with-finger-cover
  Har det ikke selv, men kanskje det står en beskrivelse der? Ønsker lykke til!

  SvarSlett
 3. Ingen tips her, Babben, bare en stum beundring.
  Dette prosjektet kan jeg nok med 100 prosent sikkerhet si at jeg ikke hadde begitt meg utpå.

  Lykke, lykke til. Du kommer til å fikse det, jeg er overbevist ;)

  SvarSlett
 4. Kjempe fine votter! Det er litt av ett arbeid med fingre inni votten! Imponerende!

  SvarSlett
 5. Ohh , overvejer også at strikke vanter , men alle de fingre har afholdt mig fra det, det ser så vanskeligt ud, flott Babben :-)))

  SvarSlett
 6. Dødsimponert! :-)

  SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails