torsdag, april 05, 2012

Icebreaker Socks

Det passet jo så innmari bra, med Icebreaker Socks nå som isen her på Vågvann har gått i vårlig oppløsning. Jeg syntes det er helt spesielt når isen går. Vannflaten blir liksom levende igjen, fra å ligge der helt urørlig gjennom hele vinteren, til å bli levende og bølgende igjen hver vår. Herlig.

Jeg har igjen vært heldig å få lov å teststrikke et av Bittas nydelige sokkemønstre, Icebreaker Socks. Fargevalget hennes var intenst og herlig - i isklar turkis med hvite og friskt grønne detaljer.


Mønsterborden som virker så kjent, samtidig som den har sin egen vri. Den lekre lille borden nede ved tåfellingen. Fine detaljer som gjør seg godt på et par "grå" herresokker. 

Den fineste detaljen er kanskje den elegante ribben som følger langs hele forsiden av sokken. Den er litt flat og usynlig, men gir sokkene likevel en utrolig god passform.

Hælen er strikket i samme ribbe-mønster så sokkene får liksom en fin helhet. Virkelig et herlig mønster, fra den kreative damen i nord :-)
Jeg har strikket mine sokker i Austermann Step (grå) med hvite detaljer i Sisu, og en liten rest flerfarget Cascade Yarns Heritage Paint. Det gikk med ca 85-90g garn totalt og av dette er 65g grått. Sokkene er strikket på pinnenr 2,25 og 2,5 mm.

Egentlig skulle dette vært et par herresokker, men da første sokken begynte å nærme seg tåfellingen, ble de plutselig et par damesokker likevel ;-) Ja, de har visst allerede funnet plassen sin i sokkeskuffen her!

Oppskriften finner du både i Epla-butikken til Bittami, og på Ravelry, om du også skulle ha lyst å kose deg med litt mønsterstrikking i påsken!4 kommentarer:

 1. Fantastiske sokker Babben :-))

  Og herlig påske til dig.

  SvarSlett
 2. De ble sååå nydelige:) Og takk for all skryt, jeg blir helt rørt her jeg sitter:)
  Ønsker deg og dine ei flott påske, og håper været er i det gode hjørnet:)

  SvarSlett
 3. Knallfine sokker du har strikket.

  SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails