lørdag, januar 21, 2012

Lang Molundsokk som ikke er bare, bare å fylle..

Stort sett går det greit å strikke sokkene så de blir sånn nogenlunde passe - men det er sokker til meg, eller noen med nesten samme str. Jeg vet akkurat når jeg skal starte tåfellingen, og justerer greit de mønstrene jeg strikker.

Men når oppgaven er å strikke et par herresokker i størrelse stoooor - da var det ikke lenger så lett. Så nå sitter jeg her, godt fornøyd med mønster og herlig garn, med et par rustikke og røffe herresokker, men i størrelse før kano.... De ble kjempestore!
Ja, sånn kan det gå når jeg måler litt på måfå, mens bussen humper av gårde... Når sokken ikke ligger helt flat når den måles, og når jeg glemmer å stoppe for å kontrollmåle litt underveis... Ja da blir det små "kano-størrelser" på sokkene.
De ble ca 30cm lange i foten, noe som tilsvarer en str 45-46 etter str-tabellen i et strikkehefte her. Men noen må de vel passe til?

Uansett; det har vært et hyggelig buss-strikke-prosjekt, og mønsteret er både rustikt og litt røft, og passer utrolig godt til et par maskuline herresokker. 
Bittami har designet dette mønsteret også, og heter Lang Molundsokk. Det kan virkelig anbefales. Det finnes forøvrig også som ankelsokker.

Sokkene mine er strikket av VIKING Alpaca Sport, et utrolig deilig garn. Det inneholde alpakka, merinoull og er forsterket. Det er mykt og glatt, samtidig som det er utrolig "stødig" og gir jevn strikk. Kjempefint å strikke strukturmønster med, og egner seg nok veldig godt til fletter også.
Det gikk med ca 135cm totalt (hvorav ca 2,5 nøste i grått, mens resten er stripene og hælen i petrol). Strikket på pinnenr 3,5mm.

Så nå får jeg stirre i bakken på leit etter noen med digre føtter :-)

9 kommentarer:

 1. Dine store sokker ser flotte ut i alle fall. Helt sikkert noen med den størrelsen som du kjenner:)

  SvarSlett
 2. Sokkene var flotte uansett om de var store. Det er helt sikkert noen som passer dem. Ha en god lørdagskveld

  SvarSlett
 3. Sokkene ble jo flotte. Mandag får du se deg om på bussen så kanskje du finner en med store føtter :-)

  SvarSlett
 4. Fine sokker! Jeg er sikker på at du kjenner noen som bruker båter på beina når du bare får tenkt deg om. Det er ikke så sjeldent som man skulle tro;) Han er iallefall en heldig bekjent av deg:)

  SvarSlett
 5. Flotte sokker.
  Har lagt meg til som følger av den trivelige bloggen din:)

  SvarSlett
 6. Åååå så fine sokker, må sjekke ut mønsteret , kan jo være artig å prøve seg på noe mer avansert enn ordinær sokker en gang i blant:)
  Hjertesokkene var også nydelig!

  SvarSlett
 7. Flotte Molundsokker! Det garnet ser herlig ut til sokker, det må jeg nok sjekke ut.

  SvarSlett
 8. Enda et par fine sokker fra deg og det mønsteret likte jeg kjempegodt! Akkurat slik liker jeg det! Disse sokkene vil jeg bestemt forsøke meg på, men kanskje i en noe mindre størrelse. Jeg kjenner noen med så lange føtter, men likevel vil jeg først strikke dem i normal størrelse.
  Men du, det gikk vel litt mer garn enn 135 cm?
  Du er så utrolig god til å finne flotte sokkemønstre, og mange ganger har jeg sagt at jeg vil prøve meg på de du har strikket, men disse er det garanter at jeg prøver.
  Det garnet har jeg ikke sett før, og jeg kunne godt tenke meg å prøve det, men nå er jeg i et eksperiment med å ikke kjøpe garn på en stund så jeg får se om det ikke er noe passende i lageret mitt

  SvarSlett
 9. Hehe, har samme øyemål som meg, du! Men små kanoer kan vel saktens trenge et par sokker???...
  Klem fra meg.

  SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails