søndag, desember 04, 2011

Med retro-blomster i strikketøyet

Blomst-vottene fra Torirot Design er ferdige og jeg er utrolig fornøyd. Ja, både med mønsteret og vottene i seg selv.

Noen mønster gir meg liksom en slags stemning, alt ettersom hva jeg forbinder mønsteret eller garnet med. Disse vottene har en skikkelig retro-bomst med store blader - noe som minner meg om barndommen og de emaljerte kjelene med store hvite blomster på. Kjelene hadde knalle farger i oransje, rødt, turkis, brunt osv.

Kjelene igjen, forbinder jeg med sommerferier på landet. Der jeg og venninden var på et lite småbruk de hadde - hvor pappaen hennes dyrket masse grønnsaker; sprø gulrøtter, sukkererter og ferske poteter. Grønnsakene ble vasket og kokt i sånne blomster-kjeler, og det er et godt minne.

Så nå når jeg har strikket vottene med blomst på, kom sommerferie-følelsen tilbake en liten stund. Midt i desember hvor julestemningen egentlig skulle vært enerådene. Men her hjemme er det ikke snø eller noe som minner om jul egentlig... Så da var det fint med et solrikt sommerminne midt i mørketiden :-)

Blomst-vottene har jeg strikket i Drops Karisma, på pinnenr 3,0+3,5mm. Det gikk med ca 110g garn totalt, hvorav jeg har brukt akkurat litt mer enn et nøste til bunnfargen (naturhvit).

Vottene har flere fine detaljer synes jeg, blant annet den rillestrikkede mansjett-kanten med knapp. Fasongen er god og økningen fra mansjetten opp mot håndflaten gjør også mye av votten. De langsgående stripene over hele votten, gjør at den blir tykk og god. Men samtidig gjør stripene også at den blir veldig "luftig" å ha på - så disse tror jeg skal bli varme og gode.

Mønsteret finnes også som luemønster, så her er det gode mulighetr for å lage et fint retrosett. Mønsteret ligger ute til salg på Ravelry, eller du kan klikke deg inn på bloggen til Torirot, der finner du også flere fine mønster.
Det er forøvrig Tori som har laget designene til de nydelige "Kjærleik og fred-vottene" og den artige "Pepperkakelua" jeg strikket for ikke lenge siden.

15 kommentarer:

 1. Lekre votter!! Masse annet flott å finne i bloggen din også:-) LL sokkene ble bare nydelige!

  God adventstid!

  SvarSlett
 2. Vottene ble kjempefine, rene. Ser gode ut å ha på også. Jeg hadde slike kjeler du snakker om i grønt. Bringer frem minner. Ha en god dag

  SvarSlett
 3. Det er så morsomt å se vottene i forskjellige fargekombinasjoner. Denne gjorde seg veldig bra, synes jeg :-)

  SvarSlett
 4. Dette vottemønsteret har jeg også kjøpt, og jeg gleder meg til en dag jeg får tid å starte:)De er bare helt rå, både i formen og i mønster.
  Dine farger var knall, og jeg misunner deg som har fått disse ferdige allerede:)
  Nå skal jeg ta en vond rygg med meg og hvile litt. Har vært hos kiropraktor nettopp til litt "knekking" og justering. Skal tilbake i morra, så jeg håper det hjelper:)
  Kos deg videre i ventetia:)

  SvarSlett
 5. Det er da nogen helt fantastiske vanter :-) Dem MÅ jeg da også eje!

  SvarSlett
 6. Det var virkelig nydelige votter!

  SvarSlett
 7. Tusen hjertlig, for alle de hyggelige kommentarene :-) og til Torirot som har laget så fint mønster!
  Bitta - tenk om du bare kunne ha strikket deg en ny rygg...da skulle vi laget en rygg-KAL og fått deg på beina igjen i en fart! God bedring!!

  SvarSlett
 8. Åhhh så fiiine!
  jeg ble glad bare av å se på dem.
  Annelive

  SvarSlett
 9. Flotte votter! Og så tror jeg kanskje det er turene til Bilet du tenkte på! Jeg husker grønnsakssuppene men ikke kjelene! Bilet ligger forresten ute for salg på finn nå. Føles veldig rart...

  SvarSlett
 10. Åh så vackra vantar!Färgkombinationen är väldigt lyckad.

  SvarSlett
 11. Superflotte votter, og de mønsterstrikkede sokkene dine var også lekre!

  Ha en fortsatt god jul :)

  SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails