fredag, september 30, 2011

Grytekluter - kjedelig? Nehehei!

Vi er midt i runde 2 i gryteklut-bytteringen som har frist 1. oktober til å sende gryteklutnr 2 avgårde. Jeg har sendt en avgårde og også fått en fin pakke i tilbake.

Denne runden har Berit med bloggen "Tyttebær og Asfalt" heklet en fin høstfarget gryteklut til meg. Da jeg åpnet den hyggelige pakken vare det første jeg tenkte på det store rognebærtreet utenfor kjøkkenvindu. Det har blader i brunt, rødt, orange og litt grønt, samtidig som de store rødoransje bærene snart er fortært av fuglene.

Grytekluten er heklet i fastmasker og har to border i relieff som gjør seg fint.
Så nå har jeg et fint høstfarget par her, av to helt forskjellige grytekluter i forskjellige farger og mønstre - men med samme fasong.

Grytekluten jeg sendte fra meg var til Knitnetty med bloggen "Wenches hobbyblogg". Hun ønsket seg noe i blått eller rødt. Så da ble det en blå utgave med litt innslag av grønt for å bryte litt med alt det blå.

Denne er også heklet litt etter innfallsmetoden, men jeg fant en fin "bestemor-rute" jeg likte, som var brukt i en kjoleoppskrift i Familiens Ideebøker nr 1/2011. Denne heklet jeg litt videre på, så laget jeg en glatt bakside og heklet de to sammen med en liten taggekant rundt. Grytekluten er heklet i Gjestal Bomull Sport, på kroknr 3mm.

Så nå er ikke grytekluter lenger "bare" grytekluter her.
Det er utrolig mange måter å hekle de på, forskjellige mønstre, fasonger og ikke minst uendelig mange varianter man kan kombinere farger!

Jeg opplever denne gryteklut-bytteringen litt som "oppvåkningen" jeg fikk da jeg var med i min første sokke along, og ikke visste at det gikk ann å strikke noe annet enn raggsokker med ribbe-strikk.
Man skjønner liksom ikke helt at en så liten "ting" kan variereres i det uendelige! At dette faktisk er kjempemoro, inspirerende og lærerikt. Dette er bare skikkelig lek med krok og faregerike tråder!

Har du lyst å titte litt på alle gryteklutene, eller kanskje finne litt inspirasjon til å lage din egen så ta deg en tur innom Ravelry i gruppen "Norwegian Hookers" og kikk under "Bytteringgrytekluter"

3 kommentarer:

  1. Nydelige grytekluter.
    Selv hekler jeg kun i nødsfall :-) Har noen håndledd som ikke liker hekling.

    SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails