tirsdag, juni 21, 2011

Garn-potte med potte-garn?

Jeg driver å finner frem garn og oppskrifter til sommerferien her, og fant igjen et artig nøste - eller en flygende tallerken - som var med i sokkegarnpakken fra StrikkInnom som kom i høst.

Garnet heter Schoppel Wolle Fliegende Untertasse, og det ser ut som garnet er nøstet opp på en dorull-kjerne, med en pappskive på hver side så ikke garnet skal ramle av.

Hensikten med dette "nøstet" er at du kan strikke to sokker samtidig, for garnet ligger dobbelt og har derfor to ender i starten.
For de som kan strikke Magic Loop må dette være suverent, men det har jeg ikke lært meg enda, så selv pleier jeg å strikke en sokk av gangen. Ja, om jeg ikke prøver å strikke unna litt restegarn da, for da er det greit å strikke de samtidig - men ikke med magic loop akkurat...

Garnet er utrolig deilig og mykt, og har nydelige farger i blått-gråsvart-grønt så jeg tok det frem og har lagt "sommerferieplaner" for dette nå. De skal bli et par Hareton sokker, som er julimønsteret i YOSS 2011.

For å få garnet av rullen, har jeg stukket en tynn strikkepinne gjennom dorull-kjernen, og lette frem en suveren (blomster-)potte å legge den over - en skikkelig garn-potte rett og slett! Den hadde så praktiske bølger i kanten så nøstet ligger i ro. Ja, og garnet blir jo et skikkelig potte-garn!

Nå ligger potte-garnet og garn-potta klare med oppskriften og venter på sommerferie.... og det kjenner jeg at jeg gjør også....

1 kommentar:

  1. Så deilig dette garnet så ut!- og lekre farger!
    Det skal bli godt med sommerferie tenker jeg og så får vi håpe at sommerværet følger med:)

    SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails