lørdag, april 09, 2011

Julegaver - ullstrikk - pulsvanter og vårsol!

Det må være lov å lure litt på hva den vårsola gjør med oss, for å snakke om ullstrikketøy, julegaver og pulsvanter NÅ som endelig våren er kommet på verandaen - ja det lukter det litt solst(r)ikk av...


Men nå måtte jeg bare få ferdig denne julegaven som er mars måneds julegave i julegave-samstrikken hos Anne på Landet.


Planen for mars var egentlig veldig klar - jeg ville strikke et "håndplagg" som kan brukes i kulda og "noen" feks skal sende sms eller bruke mobilen uten å fryse av seg fingerne. Men så har jeg vingla veldig i valg av mønster, og blitt litt forsinket - ja selv om det er lenge til jul enda :-)


Jeg har funnet noen votter med en sånn tupp som kan brettes ned/opp alt etter behov, pulsvanter med fingre og vanlige pulsvarmere (som felles av før du når fingrene).

Linn hadde laget noen kjempefine selbuvotter som hadde fingervanter inni og nedbrettbar tupp. Jeg startet på de, men valgte dessverre alt for tynt garn (Nagano) så første vottevanten ble litt vel mini.

Så etter å ha lett litt til, kom jeg over Felisis fine HerreKollegaVanter som jeg tenkte kunne passe. Så da startet jeg på de. Selve pulsvantene har vært ferdige en liten stund, men uten tommeltottene på plass. Så siden vårsola var så deilig idag ble det ullstrikking ute, og mars måneds julegave burde vært ferdig.... men jeg tror disse blir for trange også - for hendene som skal få de er digre!

Men et par pulsvanter er uansett en hyggelig gave å ha på lur, så jeg kvitterer ut mars samtidig som jeg innser at jeg må til pers igjen for å få laget et par store nok pulsvanter.

Mine HerreKollegaVanter er strikket av deilig Cascade 220 superwash garn på pinnenr 3,5mm. Det har gått med ca 60g garn og vantene er ca 25cm lange. Garnet er kjøpt fra StrikkInnom. Jeg lærte også en ny måte å felle av på, som Felisi kaller "sydd avfelling" - da blir det liksom en slags "perlekant" på toppen isteden for den vanlige V-kanten. Fordelen er også at avfellingskanten ikke blir så stram.
Så nå må jeg skynde meg å få april-julegaven på pinnene, for nå er det bare 8,5 måned igjen til jul..

4 kommentarer:

 1. Flotte pulsvanter ✿ den perfekte gave:)

  SvarSlett
 2. Jeg strikker med ullgarn både sommer og vinter. Etter sommer kommer som kjent vinter igjen og da trengs ull. Jeg hadde ikke orket å strikke bare med bommullsgarn hele sommeren heller.
  Pulsvantene var kjempefine og de skulle jeg gjerne kopiere.

  SvarSlett
 3. Se der ja, de ble jo kjempefine! Og hvis du tror de blir for trange, så kan du jo bare lage et par til med litt tykkere garn :)

  SvarSlett
 4. Ja dette var hyggelig strikketøy, så det blir nok flere av disse - men da i litt tykkere garn eller med litt flere masker. Takk for at du deler mønsteret Felisi :-)

  SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails