søndag, oktober 10, 2010

Høstens strikkepinne-frigjøring

Jeg har ryddet litt i strikkekurven her, og har startet med å frigjøre noen strikkepinner... eller hva skal jeg kalle det; lysten på å få gjort noen "gamle" prosjekter ferdig så strikkepinnene kan få nye oppdrag? Det er rart hva som kan få nøstene til å rulle igjen.

Det hele startet egentlig med at jeg fikk høstens sokkegarnpakke fra Sokkegarnklubben hos Strikk Innom.
Som vanlig var det spennende garn i pakken, og midt i blinken fargemessig. Pakken inneholdt 2 nøster fra Schoppel-Wolle; en hespe med Admiral Bambus Plus Edition Tausendschon (70% ull, 25% bambus, 5% mohair) og det andre "nøstet" var en slags spole (flygende tallerken) med garnet Fliegende Untertasse i en ganske knall blå-grønn-svart mix (75 virigin wool / 25% nylon) - utrolig mykt og deilig.

Schoppel Wolle har også garnet Zauberball. Garnet som finnes i utallige fargemixer, med lange fine fargeoverganger. Mimre mimre.... det fikk meg til å dra frem garnkurven med UFO'ene og finne frem de halvferdige Fa Fa Fa Socks som nettopp strikkes i Zauberwolle. Sokkene var egentlig februaroppgaven i knitalongen Sokker 2010 på Ravelry, men har sovet godt og halvferdig siden februar.

Sokkene i Zauberball ble lagt vekk fordi jeg var så lei det tynne garnet... og det å måtte ha mønsteret fremme for å få riktig antall rader mellom hver flette. Ja, det var helt til nå - for jammen var det ikke ganske artig å strikke litt på de igjen.
Merkelig dette med strikke-UFO'er. Hva er det egentlig som gjør at enkelte ting blir en UFO? Er det feil mønster, kjiipt garn, feil farge eller humøret som gjør at man legger et strikketøy fra seg?
Eller er det rett og slett at det blir kjedelig? at vi trenger mer variasjon? Hmm, ikke lett å si, men det føles i allefall litt ekstra bra å ta opp en "gammel tråd" igjen. Så får vi se om ikke sokkene snart kan bli ferdig.

3 kommentarer:

 1. Hej Babben

  Jeg syntes også at Zauberball garnet er lidt 'trægt' at strikke med , det er jo frygteligt tyndt som du så rigtigt skriver. Jeg ved ikke hvor mange gange jeg har prøvet at strate et par strømper op med dette garn , men hver gang er jeg blevet led og ked af det , og kastet det hen i en kurv , hvor det stadigvæk ligger !!! UFO : Har ikke så menge , men jeg tror at det skyldes at man nemt kan komme til at 'kede' sig..haha , og hellere vil starte på noget der ikke er nær så kedeligt... god mandag

  SvarSlett
 2. Je kan se at du er medlem i Hobbyklubben ;) Den mappa til pinner har je og ;)
  Du har fått en award i bloggen min :)

  SvarSlett
 3. Godt å høre det ikke bare er meg som "produserer" noen UFO'er gjennom året Vilma :-)
  Var tidligere medlem i Hobbyklubben ja, men jeg synes det ble mye like bøker. Men strikkepinnemappen gjør helt klart sin nytte fremdeles.
  Men nå får jeg ta meg en tur innom bloggen din Jordmor-Hanne og se hva slags overraskelse du har til meg :-))

  SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails