fredag, oktober 01, 2010

Et par fargerike september-sokker

I "Sokker 2010"-alongen på Ravelry har mønsteret for september vært sokkene Hermione's Everyday Socks av Erica Lueder.

Jeg kom litt sent igang, men fikk skikkelig dilla i starten. Dette er absolutt et mønster som fenger meg; det er enkelt samtidig som det gjør utrolig mye ut av seg.

Sokkene er strikket i garnet DROPS Delight på pinnenr 2,5mm og jeg brukte ganske nøyaktig 80g garn til dette paret (str 38-40).

Hva lærte jeg denne gangen?

Jo, på hælfellappen var det lagt inn 3 kantmasker i hver side - det ble en ny fin vri.

I tillegg til selve mønster-rapporten da, som var så enkel som å strikke hver 4. maske vrang, på annenhver omgang.

Så det er litt gøy med sokkestrikking, for det er stadig noe nytt å lære seg, selv om det er blitt en del par med sokker etterhvert.

8 kommentarer:

 1. Se det, der var du ferdig med mnd sokker du og :) Disse ble kjempefine! Veldig flotte farger. Er helt enig i at mønsteret var veldig greit. Så spennende ut med oktober- sokken også.. Gleder meg til å begynne på de, men har et par tre-fire påbegynte prosjekter som jeg må få kontroll på først.. :) Ha en flott helg!! :) Klem

  SvarSlett
 2. Deilige sokker! =)
  Likte veldig godt de skeive dueblå, også, jeg! =)

  SvarSlett
 3. Så fine de blev , og samtidig har du lært noget nyt :-) Ak ja , en strømpe er ikke længere en strømpe , det kan godt være en lille videnskab at strikke disse , men så bliver man jo også udfordret . Jeg vil gerne strikke selbu strømper , så forsøger at finde passende garn dertil :-))

  God Lørdag :-))

  SvarSlett
 4. De ble kjempefine. Og du bruker så mye fine farger og spennende garn - synes mine alltid blir ensfarget og med kjedelige farger - men jeg lar meg inspirere - om ikke til oktobersokkene - de er allered igang .... og blå :O)

  SvarSlett
 5. Blipp-Blopp! Så koselig at vi er i gang med håndabeidskontakt igjen. Du er så produktiv at det bare er å bøye seg i hybelkaninene. Nydelige farger :)))))

  SvarSlett
 6. Flotte sokker - jeg synes det er supert at du ikke prøver å få fargene likt på begge sokkene:)

  SvarSlett
 7. Sokkene dine ble flotte. Det med å ha kantmasker på hælen er smart. Da er det enklere å unngå hull når man tar opp masker (hvis man er redd for det :-))

  SvarSlett
 8. Takk for inspirerende hilsner, Babben. Kanskje det hadde vært kult å prøve og smøre sammen en jakke av alle lappene? Eller et slumrepledd til Moder'n? Uansett, godt å være tilbake. Har savnet håndarbeidskontakten vår. Klem :)

  SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails