fredag, juli 30, 2010

Spennende tøffel-trolling på gang

Det er alltid litt nervepirrende med ting som skal trolles (les: toves). Først så strikker man noe ganske så uformelig og kjempedigert, uten mulighet for å prøve om størrelsen passer underveis. Og nå sitter jeg her å venter en hel time mens trollingen i vaskemaskinen foregår, før jeg vet om dette er noe som kan bli noe OK. Sukk!

Men nå er det gudsjelov bare en halv times tid igjen før trollingen er ferdig og jeg vet om jeg kan fortsette med tøffel-strikkingen som før, om jeg vil justere litt på maskeantallet eller rett og slett se meg om etter en annen tøffel-oppskrift... spennende...

Oppskriften jeg bruker heter "Tovede tøfler av lapper" og er hentet fra boken Strikk i en fei. Jeg strikker med Rauma Finull og Pt2 garn på pinnenr 4mm. Og det hele er ganske enkelt 8 lapper til hver tøffel. Oppskriften er lagt opp med kvadrater a 22m / 22 riller som blir ca 10x10cm. Jeg synes kanskje det første paret ble litt små (med tanke på at det skulle toves en del også) og laget et par til hvor jeg bruket 25m / 25 riller (det ga ca 11,5 x 11,5cm lapper) som ble enorme!

Så nå er jeg ganske spent her på hvordan det går...

4 kommentarer:

 1. Disse tøflene er skikkelig fine. Har laget de selv også, og har justert oppskriften fra barn til herrestørrelse. Synes de blir så fargeglade og fine:)

  SvarSlett
 2. Spennende med toving. Gleder meg til å høre hvordan det gikk.

  SvarSlett
 3. Det ser spændende ud , og Finnull garnet fra Rauma er bare det bedste garn til votter og tovning. Der er vist kun een forretning her i København hvor man kan købe Finnull , det er i Sommerfuglen , de har et meget pænt udvalg.
  God weekend.

  SvarSlett
 4. Takk for koselige kommentarer! Phu - jammen gikk trollingen ganske bra også :-) Et par alt for digre og et par akkurat passe... så nå er det bare å fortsette å strikke på. og finull kan varmt anbefales til toving - det blir babymykt etter tovingen. God helg damer, og takk for besøket!

  SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails