søndag, januar 04, 2009

Rekke oppat og oppat

Alltid kjedelig når strikketøyet ikke helt blir som man vil, og man må dra i den sure enden og rekke opp(at) igjen...

Desembersokkene har et flott mønster, som ikke er så vanskelig å strikke - så selve leggen gikk greit unna. Men så skulle sokken ha "Short row heel" - en litt annerledes hælfelling enn jeg vanligvis bruker. Jeg har bare strikket den en gang tidligere på et par små baby-sokker. Men det er jo gøy å lære nye tekninkker så jeg gikk løs på den med friskt mot.

Resultatet ble bare en slapp, diger og uformelig hæl uten hold i - så nå når jeg har strikket den ferdig og kommet litt nedover på foten, innser jeg bare at det må rekkes opp litt.
Jeg får strikke med vanlig kilehæl, og heller prøve meg på "Short row heel" med litt tykkere garn kanskje? Fordelen med denne hælen er jo at man slipper å plukke opp masker i sidene, og tåen strikkes på akkurat samme måten.

Men må man, så må man - for sokkene blir egentlig veldig fine - så jeg vil jo at de skal bli brukbare. Selv om det betyr at desember enda ikke helt er i boks her...

1 kommentar:

  1. Hei igjen
    jeg strikker en kåpe (bilde på bloggen min). Nå har jeg rekket opp raglanfellingen 3 ganger. De er ikke nok mansker til å felle slik det står, jeg blir så irritert... Sliter også med å holde strikkefastheten enda jeg har tynnere pinner enn i mønsteret. Det er veldig tungt å å strikke fast med tykt gang og tykke pinner.
    Hilsen Kari på jobben

    SvarSlett

Det er hyggelig med tilbakemeldinger i bloggen, så legg gjerne igjen en liten hilsen og hvem du er :-)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails